2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Asares un Kūku pagastā dzēsti degoši sodrēji mūrītī un dūmvadā

Asares un Kūku pagastā dzēsti degoši sodrēji mūrītī un dūmvadā

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28. decembra plkst. 6.30 līdz 29. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma desmit izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu, trīs uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājumi, informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Sandra Vējiņa.

Vakar plkst. 14.49 tika saņemts izsaukums uz Spodrības ielu Jelgavā, kur ražošanas ēkā dega elektrības sadalnes skapis 3m2 platībā. Plkst. 16.04 darbi notikuma vietā tika pabeigti. 

Vakar plkst. 10.47 tika saņemts izsaukums uz Lietuvas šoseju Jelgavā, kur dega vieglās automašīnas motortelpa 0,5m2 platībā. Plkst. 11.00 darbi notikuma vietā tika pabeigti. 

Plkst. 23.03 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Bauskas novada Codes pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas bēniņu pārsegums un jumts 90m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Plkst. 1.19 darbi notikuma vietā tika pabeigti. Mājoklī dūmu detektora brīdinošo signālu ugunsdzēsēji glābēji nesaklausīja. 

Plkst. 2.52 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Aroniju ielu Aizkrauklē, kur dega dārza māja 50m2 platībā. Plkst. 9.42 ugunsgrēks tika likvidēts. 

Vakar pēcpusdienā tika saņemts izsaukums arī uz Jēkabpils novada Asares pagastu, kur vienstāva dzīvojamās mājas mūrītī dega sodrēji 0,5m2 platībā. Līdzīgi izsaukumi tika saņemti arī uz Lāčplēša ielu Dobelē, kur vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1m2 platībā, kā arī uz Jēkabpils novada Kūku pagastu, kur divstāvu dzīvojamās ēkas dūmvadā dega sodrēji 1m2 platībā. 

Apkures sezonā daļa no traģiskajiem ugunsgrēkiem izceļas tieši nepareizas vai bojātu apkures ierīču ekspluatācijas dēļ. Iedzīvotāji krāsnis pārkurina un uz tām žāvē drēbes, neaiztaisa ciet krāsns durtiņas, kā arī pie tām novieto degtspējīgus priekšmetus. Šo ugunsgrēku izcelšanos var novērst, ievērojot drošības noteikumus apkures ierīču ekspluatācijas laikā un regulāri sekojot līdzi to tehniskajam stāvoklim. Esi uzmanīgs un pasargā sevi!

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 57 izsaukumus – 26 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru