2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji saukti sakārtot ceļu pēc negadījuma Salā un dzēst ugunsgrēku Ritē

Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji saukti sakārtot ceļu pēc negadījuma Salā un dzēst ugunsgrēku Ritē

Aizvadītajās četrās diennaktīs, laika posmā no pagājušā gada 30. decembra plkst. 6.30 līdz šī gada 03. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 21 izsaukumu – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem un vēl četri izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Jaunā gada sagaidīšana Zemgalē norisinājās bez traģiskiem vai pirotehnikas lietošanas izraisītiem ugunsgrēkiem. Pēc pusnakts VUGD saņēma tikai vienu izsaukumu, kas izrādījās maldinājums – Garozas ielā Jelgavā blakus kioskam bija izdegusi petarde un dūmi radīja iespaidu, ka ir aizdedzies kiosks. Ugunsdzēsēji glābēji degšanu nekonstatēja.

Piektdien pēcpusdienā Lāčplēša ielā Aizkrauklē konteinerā dega atkritumi 1 m2 platībā. Vakarā pēc ceļu satiksmes negadījuma Jēkabpils novada Salas pagastā ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu. Cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši paši saviem spēkiem. 

Sestdien no rīta Aizkraukles novada Jaunjelgavā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu. Pusdienlaikā Bauskas novada Gailīšu pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. Pēcpusdienā Tukuma novada Irlavas pagastā vienstāva garažā dega sadzīves mantas 0,2 m2 platībā. Ugunsgrēks bija nodzēsts jau pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. 

Naktī uz svētdienu plkst. 00.28 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jēkabpils novada Rites pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas piebūve 20 m2, mājas jumts 30 m2 un virtuve 10 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 04.00.

Svētdien pēcpusdienā Jelgavas novada Elejā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. 

Svētdien plkst. 14.51 Dobeles un Tukuma ugunsdzēsēji glābēji devās uz Tukuma novada Džūkstes pagastu, kur ceļu satiksmes negadījuma rezultātā vieglā automašīna bija iebraukusi krūmos un cilvēki netika no tās ārā. Ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja zarus un palīdzēja cilvēkiem izkļūt ārā. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc pusotras stundas. 

Savukārt, plkst. 15.04 Bauskas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bauskas novada Codes pagastu, kur pēc ceļu satiksmes negadījuma, izmantojot absorbentu,  sakārtoja ceļa braucamo daļu. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc nepilnas stundas. 

Plkst. 19.23 Aizkraukles un Jaunjelgavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Aizkraukle novada Jaunjelgavu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega griesti un siena 3 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 10 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 21.27. 

Visā Latvijā aizvadītajās četrās diennaktīs VUGD saņēma 186 izsaukumus – 55 uz ugunsgrēku dzēšanu, 85 uz glābšanas darbiem, bet 46 izsaukumi bija maldinājumi.

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru