2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Gārsenes pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dzēsti degoši sodrēji

Gārsenes pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dzēsti degoši sodrēji

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4. janvāra plkst. 6.30 līdz 5. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma septiņus izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu un sešus uz glābšanas darbiem, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Plkst. 11.45 Tukuma un Jūrmalas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Smilšu ielu Tukumā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega veļasmašīna un sadzīves mantas 4 m2 platībā. Visticamāk, ka ugunsgrēks izcēlās, jo virtuvē bez uzraudzības bija atstāta iedegta svece.

VUGD atgādina, ka sveces ir jānovieto stabilos un nedegošos turētājos, kā arī, izejot no istabas vai mājokļa, tā ir jānopūš. 

Pēcpusdienā Jelgavas novada Vilces pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji no avarējušās automašīnas izcēla divus cilvēkus, kurus nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 13.03. 

Vakarā Jēkabpils novada Gārsenes pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 0,5 m2 platībā. 

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 35 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Foto: Ilustratīvs attēls.

Atstājiet komentāru