2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī, Zīlānu ielā dzēsts degošs automašīnas bagāžnieks

Jēkabpilī, Zīlānu ielā dzēsts degošs automašīnas bagāžnieks

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6. janvāra plkst. 6.30 līdz 7. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma trīs izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu un vienu uz glābšanas darbiem, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Pēcpusdienā Zīlānu ielā Jēkabpilī dega vieglās automašīnas bagāžnieks 0,2 m2 platībā. Ugunsgrēks nodzēsts pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. 

Plkst. 19.58 Jelgavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Atmodas ielu Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega egle, istabas siena un lodžijas durvis kopumā 10 m2 platībā. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 20.23. 

VUGD atgādina, ka dedzināt sveces eglītē ir ļoti bīstami. Pat neliela vēja plūsma, ko rada cilvēku pārvietošanās, pieskaršanās egles zariem vai pēkšņi radies caurvējš, var tuvināt sveces liesmu egles zariem, kā rezultātā tie aizdegas. Ja tomēr izceļas ugunsgrēks, par to savlaicīgi brīdinās mājoklī uzstādīts dūmu detektors. 

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 32 izsaukumus – desmit uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru