2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji devās palīdzēt dzēst ugunsgrēku Klintaines pagasta kokapstrādes uzņēmumā

Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji devās palīdzēt dzēst ugunsgrēku Klintaines pagasta kokapstrādes uzņēmumā

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma septiņus izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu, četrus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, portālu radio1.lv informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste

Plkst. 20.10 Aizkraukles, Pļaviņu un Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji devās uz Aizkraukles novada Klintaines pagastu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva kokapstrādes ražošanas ēkas nojume 250 kvadrātmetru platībā. Kā informē dienestā, tas ir bijis aizvadītās diennakts platības ziņā lielākais ugunsgrēks. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 20.10 un pulksten 1.26 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Neilgi pirms septiņiem vakarā Viesītes ielā Jēkabpilī dega vieglās automašīnas motortelpa 0,1 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās autovadītājs ar ugunsdzēsības aparāta palīdzību degšanu novērsa. Ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes. 

Ja automašīnā ir izcēlies ugunsgrēks, tā jāapstādina, jāizslēdz motors un visiem automašīnā esošajiem cilvēkiem jāizkāpj. Esot drošībā ārpus automašīnas ir jāzvana uz 112 un tikai pēc tam, izvērtējot situāciju, var uzsākt dzēšanas darbus ar ugunsdzēsības aparātu.

Vakarpusē Bauskas novada Iecavas pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji ar absorbenta un aprīkojuma palīdzību sakārtoja ceļa braucamo daļu. Automašīnās esošie cilvēki izkļuva no tām un tika hospitalizēti pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. 

Vakarā Kalna ielā Bauskā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. Izmantojot tehnisko sāli, degšana tika noslāpēta. Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja, vai dzīvokļos nav degšana, kā arī atgādināja par nepieciešamību tīrīt dūmvadu.
 
Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 38 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru