2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Pēc gandrīz 33 stundu darba likvidēts ugunsgrēks kokapstrādes uzņēmumā Aizkraukles novadā

Pēc gandrīz 33 stundu darba likvidēts ugunsgrēks kokapstrādes uzņēmumā Aizkraukles novadā

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 21. februāra plkst. 6.30 līdz 22. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma deviņus izsaukumus uz glābšanas darbiem, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Vakar plkst. 16.05, pēc gandrīz 33 stundu darba noslēdzās ugunsgrēka dzēšanas darbi kokapstrādes uzņēmumā Aizkraukles novada Aizkraukles pagastā. Izsaukums uz ugunsgrēku tika saņemts svētdien plkst. 05.25. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzelzbetona bunkurā gruzd šķelda 200 m2 platībā, bet tai ir apgrūtināta piekļuve. Uzņēmumam piesaistot tehniku, tika atvērta lūka, kas nodrošināja piekļuvi šķeldai, un to varēja izvest, kur ugunsdzēsēji glābēji to pārbaudīja un dzēsa gruzdošās vietas. Dzēšanas darbos piedalījās Aizkraukles, Jaunjelgavas un Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji.

Vakar no rīta Jēkabpils novada Rites pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. Vakarpusē Apšu ielā Jelgavā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. Abos gadījumos ar tehniskās sāls palīdzību liesmas tika apslāpētas. 

Vakar ugunsdzēsēji glābēji Bauskas novada Gailīšu pagastā nozāģēja aizlūzušu koku, kas draudēja nokrist uz brauktuves. Dobeles novada Krimūnu pagastā koks bija nokritis uz ceļa braucamās daļas. 

Pusdesmitos vakarā pēc ceļu satiksmes negadījuma Aizkraukles novada Mazzalves pagastā ugunsdzēsēji glābēji vienu cilvēku izcēla no automašīnas un nogādāja līdz mediķiem. Pēc tam tika veikta ceļa braucamās daļas sakārtošana. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 69 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 51 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru