2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils novada domes sēdē pārrunā kara situāciju Ukrainā, pieminot Jēkabpils sadraudzības pilsētu Mirgorodu

Jēkabpils novada domes sēdē pārrunā kara situāciju Ukrainā, pieminot Jēkabpils sadraudzības pilsētu Mirgorodu

Jēkabpils novada domes sēdē pašvaldības vadītājs Raivis Ragainis (LZP) sacīja, ka visus šodien ir satraucis Krievijas iebrukums Ukrainā. Viņš ir sazinājies ar sadraudzības pilsētu Mirgorodu un tās pašvaldības vadība atsūtījusi video informāciju par situāciju pilsētā. Raivis Ragainis izteicis atbalstu sadraudzības pilsētas vadībai un iedzīvotājiem.

Deputāts Jānis Raščevskis (LA) aktualizēja bēgļu jautājumu, aicinot Jēkabpils domes vadību padomāt par iespējām, ja būs nepieciešamība, izmitināt bēgļus Jēkabpils novadā.

“Es domāju, ka tik vienkārši tā lieta nebūs,  zinot šī mazā cilvēciņa ambīcijas. Manā skatījumā, viņa doma atjaunot Krievijas impēriju var tālu aiziet. No  Ukrainas uz Latviju var nākt bēgļu plūsma, es aicinu par to sākt domāt, jo kaut kādā mērā mēs arī tiksim iesaistīti. Mēs jau minējām, ka mums Ukrainā ir daudz partneru. Kāds var griezties pie mums ar palīdzības jautājumu. Visiem mums būtu jāpadomā, ja šie bēgļi parādās, kur un kādā variantā mēs spēsim palīdzēt,” sacīja Jānis Raščevskis.

Raivis Ragainis norādīja, ka šodien šis jautājums tiks pārrunāts arī Lielo pilsētu asociācijas sēdē, taču viņš apšaubīja, ka Ukrainas bēgļi varētu nākt uz Latviju.

“Mirgoroda, mūsu sadraudzības pilsēta, kas ir vistuvāk Luhanskai un Doņeckai, tur šobrīd jau ir sprādzieni, notiek evakuācijas, bērni ir aizsūtīti uz laukiem, vecāki palikuši pilsētā. Krievija ir sabombardējusi pilnīgi visas valsts lidostas, arī tās, kas ir dziļi Ukrainas iekšienē valsts rietumos, arī Kijevas lidostu. Iebrukums ir arī no Baltkrievijas puses, kur bija Krievijas spēki, šī invāzija ir pamatīga un nekur nav teikts, ka viņa tur arī beigsies. Šobrīd izbraukt no Ukrainas var tikai uz Polijas teritoriju un es šaubos vai tur kāds bēglis nāks atpakaļ uz mūsu pusi. Ukraina principā ir aplenkta, Baltkrievija ir naidnieks, Krievija ir naidnieks, izeja no valsts šobrīd ir tikai Moldova un Polija. Diezin vai kāds no Polijas nāks uz Latviju, atpakaļ uz Austrumiem,” teica Raivis Ragainis.

jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien agri no rīta pavēstīja, ka Krievija ir sākusi militāru operāciju Ukrainā un aicināja Ukrainas armiju "nolikt ieročus". Drīz pēc tam Krievijas karaspēks sāka uzbrukumu Doneckas un Luhanskas apgabalos. Pienāk ziņas arī par sprādzieniem citās Ukrainas pilsētās (Kijevā, Harkovā, Odesā u.c.), kur Krievija uzbrūk Ukrainas militārās infrastruktūras objektiem. Pretēji Putina apgalvojumiem, ka Krievija negrasās okupēt Ukrainu, tiek ziņots, ka Krievijas karaspēks šķērsojis Ukrainas robežu arī ārpus Donbasa.

CNN, atsaucoties uz Ukrainas Robežsardzes video, ziņo, ka Krievija tanki iebrūk Ukrainas teritorijā arī no Baltkrievijas puses.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņojis, ka visā valsts teritorijā tiek pasludināts kara stāvoklis. Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba vēsta, ka Krievija sākusi pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Ukrainas prezidents Vladimirs Zelenskis šonakt uzrunā Ukrainas tautai sacīja, ka centies sazvanīt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, taču nesekmīgi. Tāpat viņš sacīja, ka pie Ukrainas robežām atrodoties apmēram 200 000 Krievijas karavīru un jau drīzumā varētu sākties karadarbība. Zelenskis krievu valodā uzrunāja ar Krievijas iedzīvotājus, uzsverot, ka viņiem tiek melots un kara sākšanās ir atkarīga no Krievijas.

ASV prezidents Džo Baidens neilgi pēc Putina paziņojuma norādīja, ka par notiekošo “pasaule sauks Krieviju pie atbildības”, vēsta aģentūra AFP. Baidens paziņoja, ka ceturtdien tiksies ar septiņu industriāli attīstītāko jeb G7 valstu vadītājiem un pēc tam paziņošot par turpmākajām sekām.

Attēlā: Ukrainas pilsēta Mirgoroda šodien.

Komentāri (0-6/6)

  • Skolnieciņš
    25.02.2022 22:12
    Nukse:
    Dievs sargā cilvēkus ....
    Kurš Dievs? Dievu ir daudz. Dieviešu ir daudz. Dievu un Dieviešu ir daudz.
  • khe khe
    24.02.2022 20:28
    Vai Jēkabpils pilsēta ir pārņēmusi kādu labu piemēru no šīs Ukrainas sadraudzības pilsētas un realizējusi šeit? Kurš zin?
  • Nukse
    24.02.2022 20:23
    Dievs sargā cilvēkus ....
  • To Latviete
    24.02.2022 19:48
    Nerausti lauvu aiz astes un dzīvosi mierīgs.
  • latviete
    24.02.2022 18:37
    Vienā brīdī tu arī varētu bēglis, kad kāds sniedz palīdzīgu roku. Krievijas agreseja ir tepat, lai Dievs nedod Tev to piedzīvot!
  • Ha!
    24.02.2022 15:46
    Saviem vietējiem iedzīvotājiem nespējiet palīdzēt, vēl bēgļiem taisās palīdzēt. Kā?

Atstājiet komentāru