2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Nikolajs Anuškevičs: Manu onkuli Ukrainā šorīt pamodināja trīcošas mājas sienas no garām lidojošām spārnotām raķetēm

Nikolajs Anuškevičs: Manu onkuli Ukrainā šorīt pamodināja trīcošas mājas sienas no garām lidojošām spārnotām raķetēm

Jēkabpils Radio1.lv centās sazināties ar Jēkabpils ukraiņu biedrības “Javir” vadītātāju Vladimiru Demčenko, diemžēl, darba aizņemtības dēļ viņam nebija iespējams sniegt savu komentāru par notikumiem Ukrainā. Taču Radio1.lv izdevās sazināties ar bijušo Jēkabpils domes deputātu un bijušo biedrības “Javir” vadītāju Nikolaju Anuškeviču un lūdza komentēt savu viedokli par notikumiem Ukrainā.

“Šodien sazinājos ar savu onkuli, kas dzīvo kādus 70 kilometrus no Kijevas. Viņš stāstīja, ka šorīt agri viņš pamodās no tā, ka mājai trīc sienas, izgājis ārā un redzējis, ka gar viņa māju lido spārnotās raķetes… Situācija ir ļoti bēdīga, onkulis ir stresā. Mēģināju sazināties arī ar citiem radiem Ukrainā, nekā iepriecinoša nav, bēdīgi. Krievijas armija iznīcinājusi tiltus, kas ved uz bāzēm, tiek bombardēta Borispole, Žitomira, lidostas.  Parastiem cilvēkiem Ukrainā ir panika. Mans onkulis ir biznesa cilvēks, viņam ir kredīti, saistības un neziņa, kā tagad viss būs, neviens īsti nezina, ko darīt, kā būs. Es piedāvāju onkulim atbraukt pie mums uz Latviju, bet viņš atteicās, ir bail atstāt mājas, jo māju var izlaupīt, situācija līdz asarām, līdz asarām. Nebiju iedomājies ka 21.gs kaut kas tāds iespējams,” stāsta Nikolajs Anuškevičs.

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien negaidīti teica runu Krievijas telekanālā Rossija-24, paziņojot, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus".

Krievijas masveida uzbrukums Ukrainai, ne vien izsaucis starptautiskās sabiedrības nosodījumu, bet arī aicinājumus Vladimira Putina režīma agresiju apturēt, Krieviju izolējot no pārējās pasaules. Rietumvalstu līderi pauž atbalstu Ukrainai un vienlaikus brīdina – Krievija tiks saukta pie atbildības par notiekošo. ASV un Eiropas Savienība sola drīzumā Krievijai noteikt jaunas sankcijas.

Atstājiet komentāru