2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

26. un 27. februārī Jēkabpils novada teritorijā notiek Zemessardzes 56. kaujas nodrošinājuma bataljona plānveida mācības

26. un 27. februārī Jēkabpils novada teritorijā notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes 56. kaujas nodrošinājuma bataljona zemessargu iepriekš plānotas mācības, kuru galvenais mērķis ir vienības kaujas spēju uzturēšana un pilnveidošana, informē Zemessardzes 3. Latgales brigādes Informācijas daļa.

Zemessardzes 3. Latgales brigādē zemessargu un karavīru militārās apmācības process tiek organizēts visa gada garumā, veicot dažādus taktiskos uzdevumus gan vasaras, gan ziemas apstākļos. Mācību laikā tiek praktiski testētas iepriekš iegūtās gan individuālās, gan kolektīvās zināšanas un iemaņas. Regulāro plānveida mācību laikā zemessargi uzlabo savu gatavību Zemessardzes vienību atbildības teritoriju aizsardzībai sadarbībā ar citām Zemessardzes vienībām un regulāro spēku vienībām. 

Iedzīvotāju ievērībai!

Nacionālie bruņotie spēki aicina Latvijas iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret notiekošajām NBS un sabiedroto valstu vienību iepriekš plānotajām militārajām mācībām visā Latvijas teritorijā. Nacionālo un starptautisko militāro mācību mērķis ir valsts aizsardzības spēju uzlabošana un reģionālās drošības stiprināšana.

Visi mācību uzdevumi tiek veikti atbilstoši Latvijā noteiktajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem, ierobežojot Covid-19 infekcijas izplatību.

Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu visu Latviju. Lai iestātos Zemessardzē, zvani 1811 vai raksti esizemessargs@mil.lv. Papildu informācija par dienestu Zemessardzē www.zs.mil.lv vai www.esizemessargs.lv


Foto: srž. Ē.Kukutis (Aizsardzības ministrija)

Atstājiet komentāru