2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Ugunsgrēkā Jēkabpils novada Ritē cieta cilvēks

Ugunsgrēkā Jēkabpils novada Ritē cieta cilvēks

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 10 izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu, septiņus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, portālu Radio1.lv informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste. 

Plkst. 2.00 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jēkabpils novada Rites pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka, no kamīna izkritot oglei, aizdegās granulu maiss un grīda 1 m2. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, cenšoties nodzēst ugunsgrēku, cieta viens cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja, vai zem grīdas nenotiek degšana. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 03.01. 

VUGD atgādina: rūpējoties par siltumu mājoklī, esiet piesardzīgi! Neuzmanīga rīcība un apkures iekārtu nepareiza izmantošana ir vieni no izplatītākajiem ugunsgrēku izcelšanās iemesliem, tāpēc rūpējieties par ugunsdrošību:
•    neizmantojiet bojātas apkures iekārtas vai dūmvadus,
•    regulāri iztīriet sodrējus no dūmvada,
•    nelietojiet benzīnu un citu nepiemērotu degvielu krāsns iekurināšanai,
•    kurināmo un citus degtspējīgus materiālus novietojiet ne tuvāk par 1,2 metriem no apkures iekārtas durtiņām,
•    nekuriniet apkures iekārtas ar malku, kuras garums pārsniedz kurtuves izmērus,
•    nenovietojiet apkures ierīču tuvumā degtspējīgus priekšmetus, piemēram, uz krāsns vai kamīna nežāvē drēbes un apavus.

VUGD atgādina: visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Vakar no rīta pēc ceļu satiksmes negadījuma Lielajā ielā Jelgavā ugunsdzēsēji glābēji vienu no transportlīdzekļiem atgāza uz riteņiem un novilka no brauktuves, kā arī ar absorbenta palīdzību savāca uz ceļa braucamās daļas izlijušos šķidrumus. Cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. 

Pusdivpadsmitos no rīta Bauskas novada Ceraukstes pagastā uz autoceļa Rīga – Grenctāle pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnu akumulatora klemmes un ar absorbenta palīdzību savāca uz ceļa braucamās daļas izlijušos šķidrumus. Cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. 

Vakarā Kārļa ielā Jelgavā divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens 0,5 m2 platībā. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 48 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru