2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Pagājušajā diennaktī Jēkabpilī dzēsti divi ugunsgrēki

Pagājušajā diennaktī Jēkabpilī dzēsti divi ugunsgrēki

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma septiņus izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu un sešus uz glābšanas darbiem, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Plkst. 10.14 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Vēju ielu Jēkabpilī, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega sadzīves mantas 12 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc stundas.

Naktī Zemgales ielā Jēkabpilī vienstāva angāra tipa ēkas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā.

VUGD atgādina, ka dūmvadu attīrīšana no sodrējiem ir jāveic regulāri, lai novērstu to degšanu! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju. Bojāts dūmvads ir ugunsbīstams, jo dzirksteles pa plaisām var nokļūt ārpus dūmvada uz jumta konstrukcijām, pārsegumiem un bēniņos esošajiem priekšmetiem, izraisot plašu un postošu ugunsgrēku!

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 51 izsaukumu – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem trīs bija kūlas ugunsgrēki, 29 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.
    

Atstājiet komentāru