2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilī, Jēkaba ielā mājas piebūvē dzēsts degošs siens

Jēkabpilī, Jēkaba ielā mājas piebūvē dzēsts degošs siens

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 12 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, vienu  uz glābšanas darbiem un vēl pieci izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste. 

Plkst. 11.24 Tukuma un Kandavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Tukuma novada Zemītes pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā pie skursteņa dega jumta konstrukcijas 20 m2 un starpstāvu pārsegums 10 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 14.05 un tajos piedalījās arī Zemītes brīvprātīgo ugunsdzēsēju formējums. 

Vakarpusē Jēkaba ielā Jēkabpilī vienstāva neapsaimniekotas ēkas piebūvē dega siens 1 m2 platībā. 

Vakar Mazajā ielā Aizkrauklē dega kūla 600 m2 platībā un Skrīveru pagastā – 100 m2 platībā. Tie ir šogad pirmie kūlas ugunsgrēki Aizkraukles novadā. Kūlas ugunsgrēki 1000 m2 un 500 m2 platībā dzēsti arī Lakstīgalu ielā Jelgavā. 

VUGD brīdina, ka kūlas dedzināšana ir bīstama un to nav iespējams kontrolēt. Aizvadītajā gadā Zemgalē dzēsts 281 kūlas ugunsgrēks, bet 2020.gadā – 336 kūlas ugunsgrēki. Šos ugunsgrēkus varēja novērst, savlaicīgi nopļaujot zāli un apsaimniekojot savus īpašumus, lai pavasarī nebūtu iespējama kūlas degšana.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 64 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem seši bija kūlas ugunsgrēki, 25 uz glābšanas darbiem, bet 21 izsaukums bija maldinājums.

Atstājiet komentāru