2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpilī dzēsts kūlas ugunsgrēks hektāra platībā, Salā – 1,5 ha, sausā zāle dedzināta arī Variešās, Dignājā, Krustpilī

Jēkabpilī dzēsts kūlas ugunsgrēks hektāra platībā, Salā – 1,5 ha, sausā zāle dedzināta arī Variešās, Dignājā, Krustpilī

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 18 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, divus  uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājums, informē  VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Plkst. 15.40 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Tukuma novada Enguri, kur vienstāva dzīvojamās mājas pagrabā, iespējams, nepareizi ekspluatējot apkures ierīci, notika eksplozija, kuras rezultātā aizdegās malka 2 m2 platībā un sabruka vairākas sienas. Cilvēki negadījumā necieta. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 17.02. 

Plkst. 15.40 VUGD saņēma informāciju, ka Bebru ielā Jēkabpilī piecstāvu dzīvojamā mājā no dzīvokļa nāk dūmi un skan dūmu detektors. Iekļūstot dzīvoklī, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka virtuvē uz plīts ir piededzis ēdiens, izveidojot spēcīgu sadūmojumu. 

VUGD atgādina: gatavojot un sildot ēdienu, ievērojiet piesardzību! Neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības! Uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu!

Aizvadītajā diennaktī Zemgalē ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 11 kūlas ugunsgrēkus:
•    Jēkabpils novadā – Salas pagastā 1,5 hektāru, Variešu pagastā 1000 m2, Dignājas pagastā 300 m2, Krustpils pagastā 300 m2, Dzelzceļmalas ielā Jēkabpilī 1 hektāra platībā;
•    Tukuma novadā – Cēres pagastā 6000 m2 platībā;
•    Bauskas novadā – Iecavas pagastā 300 m2 platībā;
•    Jelgavā – Slokas ielā 2000 m2 platībā;
•    Dobeles novadā – Auru pagastā 200 m2 platībā;
•    Aizkraukles novadā – Daudzeses pagastā 100 m2 un Seces pagastā 50 m2 platībā.

VUGD brīdina, ka kūlas dedzināšana ir bīstama un to nav iespējams kontrolēt. Aizvadītajā gadā Zemgalē dzēsts 281 kūlas ugunsgrēks, bet 2020.gadā – 336 kūlas ugunsgrēki. Šos ugunsgrēkus varēja novērst, savlaicīgi nopļaujot zāli un apsaimniekojot savus īpašumus, lai pavasarī nebūtu iespējama kūlas degšana.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 86 izsaukumus – 46 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem seši bija kūlas ugunsgrēki, 29 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukums bija maldinājums.

Atstājiet komentāru