2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils un Līvānu ugunsdzēsēji glābēji šorīt steidzās uz Mežāri dzēst degošu saimniecības ēku

Jēkabpils un Līvānu ugunsdzēsēji glābēji šorīt steidzās uz Mežāri dzēst degošu saimniecības ēku

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 20 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, divus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Šorīt plkst. 05.19 Jēkabpils un Līvānu ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jēkabpils novada Mežāres pagastā, kur saimniecības ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka saimniecības ēka, kas sabūvēta kopā no trīs daļām, jau deg ar atklātu liesmu un uguns apdraud arī netālu esošo dzīvojamo māju. Vienā no ēkas daļām atradās kūts, no kuras ugunsdzēsēji glābēji izglāba astoņus mājputnus, bet seši ugunsgrēkā gāja bojā. Saimniecības ēkas viena daļa dega pilnā 130 m2 platībā, otrai daļai dega jumts 60 m2, bet trešajai – jumta konstrukcijas 10 m2 platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 08.01. 

Plkst. 16.48 Tukuma un Dobeles ugunsdzēsēji glābēji devās uz Tukuma novada Lestenes pagastu, kur saimniecības ēka dega 130 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc trīs stundām un tajos piedalījās arī Jaunpils brīvprātīgie ugunsdzēsēji. 

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros pusdienlaikā Atmodas ielā Jelgavā automašīnas piekabē dega caurules 5 m2 platībā un Lielajā ielā Jelgavā piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī bija piededzis ēdiens 0,2 m2 platībā.  

Vakar Zemgalē dzēsti deviņi kūlas ugunsgrēki:
•    Bauskas novadā – Tilta ielā Bauskā 800 m2 platībā;
•    Dobeles novadā – Dobeles pagastā 1000 m2 platībā;
•    Jelgavā – Pārmiju ielā 200 m2 platībā;
•    Jelgavas novadā – Cenu pagastā 4000 m2 un 50 m2 platībā;
•    Jēkabpils novadā – Kūku pagastā 1 hektāra platībā, Krustpils pagastā 500 m2 platībā, Cukurfabrikas ielā Jēkabpilī 210 m2 platībā;
•    Tukuma novadā – Cēres pagastā 6 hektāru platībā. 

Pēcpusdienā Jēkabpils novada Sēlpils pagastā dega kūla 200 m2 un šķūnis 45 m2 platībā. 

Zemgalē ugunsdzēsēji glābēji šogad jau dzēsuši 259 kūlas ugunsgrēkus. Lai gan daudzi kūlas dedzinātāji domā, ka viņi uguns liesmas spēs kontrolēt, diemžēl ikgadējā skarbā statistika liecina par pretējo – nodedzinātās ēkas un automašīnas, cietušie cilvēki un izdegušie vairāki desmiti hektāru teritorijas liecina par to, ka uguni un ugunsgrēku nav iespējams kontrolēt! Tā ir bīstama un nesaudzē neko, ko savā ceļā sastop.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 116 izsaukumus – 85 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru