2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Ceturtdienas vakarā ugunsdzēsēji devušies dzēst degošu pirti Sēlpilī

Ceturtdienas vakarā ugunsdzēsēji devušies dzēst degošu pirti Sēlpilī

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma astoņus izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu, četrus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Ceturtdien, vakarpusē Jēkabpils novada Sēlpils pagastā dega pirts ēka 50 m2 platībā, bet Eksporta ielā Tukumā – presētu skaidu loksne 0,5 m2 platībā. 

No rīta Zemītes ielā Tukumā dega vieglās automašīnas motortelpa 0,5 m2 platībā. Autovadītājs jau bija uzsācis dzēšanas darbus ar ugunsdzēsības aparātu pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanā. 

Plkst. 14.26 VUGD saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Smārdes pagastu, kur uz ceļa braucamās daļas bija apgāzies traktora miglotājs. Avārijas rezultātā grāvī noplūda apmēram 200 l traktora pārvadātās vielas. Ugunsdzēsēji glābēji grāvja abos galos izveidoja zemes apvaļņojumu, lai novērstu vielas tālāku noplūdi. Pēc tam sadarbībā ar traktora īpašnieku un Valsts vides dienestu tika savākta noplūdusī viela. Ugunsdzēsēji glābēji arī sakārtoja ceļa braucamo daļu. Glābšanas darbi noslēdzās pēc divām stundām. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 54 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru