2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Glābēji saukti palīgā uz Krustpils pagastu, kur naktī laiva ar diviem cilvēkiem bija apgāzusies upē

Glābēji saukti palīgā uz Krustpils pagastu, kur naktī laiva ar diviem cilvēkiem bija apgāzusies upē

Sestdienas naktī  pulksten 23.32 glābēji saņēma izsaukums uz Jēkabpils novada Krustpils pagastu, kur laiva ar diviem cilvēkiem bija apgāzusies upē. Cilvēki krastā nokļuva saviem spēkiem, bet glābēji krastā nogādāja laivu, nformēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Savukārt Kalšu ezerā, kas atrodas uz Latvijas un Lietuvas robežas, sestdien apgāžoties laivai oslīcis cilvēks. Izsaukumu uz robežezeru Dienvidkurzemes novada Vaiņodes pagastā glābēji saņēmuši pulksten 15.51. Ezerā bija apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem. Vienu laivotāju pirms glābēju ierašanās izglāba aculiecinieki, bet otrs pazudis.

Īsi pirms pusnakts Latvijas glābēji meklēšanas darbus pārtrauca, bet šodien darbus turpinās Lietuvas glābšanas dienests.

Tāpat svētdienas rītā izcēlies ugunsgrēks kokmateriālu noliktavā Jelgavas novada Valgundes pagastā, informēja VUGD.

Izsaukums uz ugunsgrēku vienstāva noliktavas ēkā saņemts pulksten 6.30. Notikuma vietā strādā 31 ugunsdzēsējs un piesaistīti desmit ugunsdzēsības transportlīdzekļi.

Ugunsgrēka platība ir 400 kvadrātmetri, deg arī malka piecu kvadrātmetru platībā un blakus esošā kokmateriālu kaudze 60 kvadrātmetru platībā. Pulksten 10.20 ugunsgrēks lokalizēts, bet dzēšanas darbi joprojām turpinās.

Atstājiet komentāru