2024.gada 19. marts

Jāzeps

Sestdien glābēji Radžu ūdenskrātuvē palīdzējuši nokļūt krastā laivotājiem

Sestdien glābēji Radžu ūdenskrātuvē palīdzējuši nokļūt krastā laivotājiem

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki saņēma 29 izsaukumus uz glābšanas darbiem, kuru laikā vairākiem cilvēkiem bija nepieciešama palīdzība nokļūt krastā, infomē VUGD.

Sestdien plkst.11 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Jēkabpili, kur Radžu ūdenskrātuvē atrodas divi cilvēki laivā, kas saviem spēkiem nespēja nokļūt krastā. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēkus nogādāja krastā.

Savukārt ap plkst.12 VUGD saņēma izsaukumu uz Līgatni, kur Gaujā apgāzusies laiva un cilvēkiem bija nepieciešama palīdzība. Notikuma vietā konstatēts, ka cilvēki atradušies uz saliņas, no kuras trīs cilvēki bija nokļuvuši krastā saviem spēkiem, bet vienu ugunsdzēsēji glābēji nogādāja krastā.

Tāpat vakar Rīgā no Juglas ezera ugunsdzēsēji glābēji, veicot zemūdens meklēšanas darbus, izcēla bojāgājušu cilvēku, kurš saskaņā ar sākotnējo informāciju piektdien bija devies peldēties, bet krastā neiznāca.

Jau ziņots, ka 63 gadus vecais vīrietis piektdien, Jāņu dienā, ap plkst.20 devies ezerā peldēties, bet no ezera tā arī neatgriezies.

Aizvadītājā diennaktī VUGD saņēma 64 izsaukumus - 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet 19 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 17.06 ugunsdzēsēji bija saņēmuši izsaukumu uz Mazo Nometņu ielu Rīgā, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka bija degušas sadzīves mantas viena kvadrātmetra platībā.

Atstājiet komentāru