2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Krustpils dzelzceļa stacijas teritorijā notiks VAS “Latvijas dzelzceļš” Civilās aizsardzības mācības

Krustpils dzelzceļa stacijas teritorijā notiks VAS “Latvijas dzelzceļš” Civilās aizsardzības mācības

Ceturtdien, 30.jūnijā plkst.11.00 Krustpils dzelzceļa stacijas 21.pievedceļa teritorijā notiks kompleksās VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) Civilās aizsardzības mācības ar apdraudējuma imitāciju, personāla un tehnikas iesaistīšanu. Mācību laikā operatīvo dienestu transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, informē VAS "Latvijas dzelzceļš"..

Mācību mērķis ir pārbaudīt Civilās aizsardzības sistēmā iesaistīto dalībnieku gatavību koordinētai rīcībai un nostiprināt sadarbību katastrofu pārvaldīšanā uz LDz publiskās dzelzceļa infrastruktūras. Iesaistīto dalībnieku uzdevums ir nodzēst izraisīto ugunsgrēku, ierobežot bīstamas kravas noplūdi no cisternas un likvidēt negadījuma sekas.

Civilās aizsardzības mācībās piedalīsies LDz Krustpils un Daugavpils stacijas personāls, Krustpils stacijas avārijas grupa, LDz Daugavpils ugunsdrošības un glābšanas vienība ar ugunsdzēsības un palīdzības  automašīnām un mācību cisternu, LDz drošības direkcijas pārstāvji, vilcienu kustības  pārvaldes pārstāvji, SIA “LDZ CARGO” lokomotīve un kravas termināla personāls un SIA “LDZ apsardze” darbinieki. Tāpat mācībās iesaistīsies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUDG) Zemgales reģiona brigādes komandējošais un dežurējošais personāls ar speciālo autotehniku, kā arī Vides dienesta pārstāvji.

Apkārtējie iedzīvotāji ir aicināti nesatraukties un izturēties ar sapratni, ja stacijas teritorijā notiekošās darbības būs neierastas. Mācību laikā notiks tikai apdraudējuma imitācija.

Atstājiet komentāru