2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī brīvdienās dzēsti bez uzraudzības atstāti ugunskuri un neapsaimniekotā ēkā degoši sadzīves atkritumi

Jēkabpilī brīvdienās dzēsti bez uzraudzības atstāti ugunskuri un neapsaimniekotā ēkā degoši sadzīves atkritumi

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no 29. jūlija plkst. 6.30 līdz 1. augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 15 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, piecus uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Sestdien plkst. 16.45 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ausmas ielu Dobelē, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā bija dedzis matracis 0,5 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās iedzīvotāji matraci bija izmetuši ārā pa logu un dzīvoklī esošo cilvēku izveduši ārā. Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja un izvēdināja telpas.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros Andreja Pormaļa ielā Jēkabpilī dega sadzīves atkritumi 5 m2 platībā, Dobeles novada Annenieku pagastā dega sausā zāle 100 m2 platībā un Jūlija ielā Jēkabpilī dega dārza māja pilnā 50 m2 platībā.

Svētdien plkst. 18.33 VUGD saņēma informāciju, ka Kooperatīva ielā Jelgavā trīsstāvu daudzdzīvokļu mājas logā redzami dūmi. Notikuma vietā, iekļūstot dzīvoklī, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka virtuvē deg sadzīves mantas 1 m2 platībā. Dzīvoklī atradās pieci cilvēki, kurus ugunsdzēsēji glābēji izglāba, izvedot caur kāpņu telpu ārpus ēkas, un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. 

Svētdien Jēkabpilī Latgales ielā dega divi nepieskatīti ugunskuri kopumā 20 m2 platībā un Slimnīcas ielā – atkritumi 5 m2 platībā. 

Aizvadītajās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 157 izsaukumus – 57 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 1 meža ugunsgrēks, 63 uz glābšanas darbiem, bet 37 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru