2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Gārsenes pagastā no Dienvidsusējas izcelts noslīcis cilvēks

Gārsenes pagastā no Dienvidsusējas izcelts noslīcis cilvēks

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma astoņus izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Jēkabpils novadā otrdien no Dienvidsusējas izcelts bojāgājis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Mirušais nodots Valsts policijas darbiniekiem, kuri skaidros nāves apstākļus.

.Otrdien plkst. 17.40 VUGD saņēma informāciju, ka upē Lielupe Jelgavas novada Valgundes pagastā ir apgāzusies laiva un pie tās turas cilvēki. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka cilvēkiem ir izdevies tikt krastā un glābēju palīdzība vairs nav nepieciešama. 

Atrašanās un pārvietošanās ar laivu ir saistīta ar dažādiem riskiem un lielu bīstamību, jo dažādu apstākļu ietekmē laiva var apgāzties. Lai izvairītos no traģiskiem negadījumiem uz ūdens, VUGD aicina cilvēkus, atrodoties ūdens transportlīdzeklī, uzvilkt glābšanas vestes, uzturēties savā sēdvietā, necelties kājās, neliekties pāri laivas malai, lai neizkristu ārā vai neapgāztu to.

Atrašanās laivā un tās vadīšana alkohola reibumā ir nesavienojama un ļoti bīstama, jo tās vadītājs un pasažieri nespēj objektīvi novērtēt apstākļus un pieņemt situācijai atbilstošus lēmumus.

Otrdien plkst. 10.39 Jelgavas un Kalnciema ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Līvbērzes pagastu, kur pēc ceļu satiksmes negadījuma kravas automašīna atradās grāvī. Lai novērstu degvielas noplūdi grāvī, ugunsdzēsēji glābēji to pārsūknēja. Automašīnas vadītājs no tās bija izkļuvis pats saviem spēkiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 12.40. 

Neilgi pēc diviem naktī Aizkraukles novada Skrīveru pagastā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja uz ceļa braucamās daļas nokritušu koku.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 43 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem divus uz meža ugunsgrēkiem, 16 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru