2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils reģionālā slimnīca veic apjomīgu pacientu gultu ziedojumu aprūpes iestādēm un slimnīcai Ukrainā (FOTO)

Pēdējā pusotra gada laikā SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” izdevies nomainīt 90% jeb 180 pacientu gultu uz jaunām un mūsdienu prasībām atbilstošām multifunkcionālām gultām. Tās ir pacientiem drošas un ērtas, kā arī funkcionālas - ar viegli un ērti maināmām pozīcijām, kas būtiski atvieglo mediķu darbu, informē SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca”
Sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vindule.

Gultas tika iegādātas par Ministru kabineta piešķirto finansējumu slimnīcas kapacitātes stiprināšanai Covid-19 pandēmijas pārvarēšanai 2021.gadā un Atveseļošanas fonda finansējumu 2022.gadā. 

Savukārt lietotās gultas SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” ziedojusi trīs mērķziedojumos: lielāko apjomu – 35 gultas – slimnīca ziedojusi biedrībai “Agendum” (biedrība palīdz nogādāt uz Ukrainu automašīnas, kas nepieciešamas Ukrainas aizstāvjiem), kas tās tālāk nogādās uz Pokrovskas pilsētas slimnīcu Ukrainā. Tāpat ar gultu ziedojumu atbalstītas divas Jēkabpils novada aprūpes iestādes - Aknīstes veselības un sociālās aprūpes centram ziedotas 20 gultas un pašvaldības aģentūrai „Jaunāmuiža” – 19 gultas.

Atstājiet komentāru