2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilī, Pils rajonā dzēsts kūlas ugunsgrēks

Jēkabpilī, Pils rajonā dzēsts kūlas ugunsgrēks

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma septiņus izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu, divus uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Vakar no rīta Kazarmes ielā Jelgavā divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva tualetē dega sadzīves mantas 0,01 m2 platībā. No ēkas evakuējās četri cilvēki. Ugunsgrēks nodzēsts pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās.  

Pēcpusdienā Pils rajonā Jēkabpilī dega sausā zāle 200 m2 platībā.

Vakarā Tukuma novada Slampes pagastā dega meža zemsedze 29100 m2 platībā. Dzēšanas darbi veikti kopā ar Valsts meža dienesta darbiniekiem. 

Plkst. 21.03 ugunsdzēsēji glābēji devās uz upi Iecava Jelgavas novada Ozolniekos, kur no atpūtas kuģa transmisijas kārbas bija noplūdusi eļļa. Ugunsdzēsēji glābēji izvilka absorbējošās bonas, lai ierobežotu vielas tālāku izplatīšanos upē. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 23.16 un turpmāku vietas uzraudzību nodrošinās Valsts vides dienests.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 69 izsaukumus – 26 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā uz trīs meža ugunsgrēkiem, 28 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru