2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Degot istabai Aknīstē, no mājas evakuējas 17 cilvēki

Degot istabai Aknīstē, no mājas evakuējas 17 cilvēki

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma sešus izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu un divus uz glābšanas darbiem, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Sandra Vējiņa.

Plkst. 01.24 VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpils novada Aknīstē trīsstāvu dzīvojamā mājā ir jūtami dūmi. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trešā stāva dzīvoklī deg istaba 30m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 17 cilvēki. Plkst. 3.12 darbi notikuma vietā noslēdzās. 

Plkst. 11.08 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Valgundes pagastu, kur avarējot kravas automašīnai, grāvī noplūda degviela. Ugunsdzēsēji glābēji grāvī uztaisīja aizsargvalni, lai nepieļautu vielas tālāku noplūšanu, un pēc tam veica tās savākšanu. Notikuma vietā strādāja arī Valsts vides dienesta pārstāvji. Darbi noslēdzās plkst. 14.21.

Aizvadītajā diennaktī VUGD palīdzība bija nepieciešama arī Aizkraukles novada Seces pagastā, kur uz lauka dega kombains 2m2 platībā, Bauskas novada īslīces pagastā, kur dega vieglā automašīna 6m2 platībā, kā arī Jelgavas novada Kalnciema pagastā, kur dega atkritumi 1m2 platībā. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 52 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā vienu uz mežu ugunsgrēku, 30 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru