2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Salas pagastā dzēsts ugunsgrēks kokapstrādes uzņēmumā, Jēkabpilī - politiskie plakāti

Salas pagastā dzēsts ugunsgrēks kokapstrādes uzņēmumā, Jēkabpilī - politiskie plakāti

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 20. septembra plkst. 6.30 līdz 21. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma sešus izsaukumus – trīs uz ugunsgrēka dzēšanu, divus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, portālu Radio1.lv informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Plkst. 19.46 Jēkabpils, Viesītes, Pļaviņu, Aknīstes un Līvānu ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jēkabpils novada Salas pagastu, kur kokapstrādes uzņēmumā bija izcēlies ugunsgrēks, kas lielā degtspējīgo materiālu daudzuma dēļ strauji izplatījās. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas jumts deg 1200 m2, šķelda 100 m2 un gatavā produkcija 100 m2 platībā. Dzēšanas darbos tika iesaistīta arī uzņēmuma traktortehnika un darbinieki, kas izveda gatavo produkciju no degošās ēkas. Liesmu izplatīšanās tika ierobežota plkst. 00.32, bet dzēšanas darbi šorīt vēl turpinās. 

Vakarpusē Jēkabpilī Viestura un Vienības ielā dega informatīvi plakāti - 3 m2 un 8 m2 platībā. 

Plkst. 20.25 VUGD saņēma izsaukumu uz Bauskas novada Iecavas pagastu, kur trīsstāvu daudzdzīvokļu mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka daļēji apdzīvotā mājā deg pirmā stāva dzīvokļa dzīvojamā istaba 45 m2 un guļamistabas griesti 15 m2 platībā. Ēkā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums, tāpēc ugunsdzēsēji glābēji nekavējoties uzsāka tās pārmeklēšanu un cilvēku glābšanu. Uzliekot glābšanas masku, kas pieslēgta ugunsdzēsēja glābēja elpošanas aparātam, no ēkas trešā stāva caur iekšējām kāpnēm izglābti pieci cilvēki. Divi cilvēki no degošā dzīvokļa evakuējās paši saviem spēkiem pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, no pārējās ēkas evakuējās vēl 20 cilvēki. No izglābtajiem un evakuētajiem cilvēkiem septiņi ugunsgrēkā cieta un vērsās pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 23.00. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 46 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru