2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpils novadā brīvdienās dzēsta degoša mežizstrādes tehnika un kūdra

Jēkabpils novadā brīvdienās dzēsta degoša mežizstrādes tehnika un kūdra

Aizvadītajās četrās diennaktīs, laika posmā no 17. novembra plkst. 6.30 līdz 21. novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 26 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājums.

Ceturtdien vakarā Jelgavas novada Līvbērzes pagastā garāžā dega sadzīves mantas 6 m2 platībā. Jelgavas novada Salgales pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji novilka vienu automašīnu no ceļa braucamās daļas un sakārtoja brauktuvi. 

Piektdien pusseptiņos no rīta ugunsdzēsēji glābēji devās uz Tukuma novada Degoles pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega grīda un siltinājums 20 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Dzēšanas darbos piedalījās arī Jaunpils brīvprātīgo ugunsdzēsēju formējums un tie noslēdzās plkst. 10.38.

Piektdien pusdienlaikā Tērvetes ielā Jelgavā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji atvienoja akumulatora klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļua. Savukārt, vakarā Tukuma novada Pūres pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma, kurā bija iesaistītas trīs vieglās automašīnas, ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu. 

Piektdien vakarā Atmodas ielā Jelgavā konteinerī dega atkritumi 1 m2 platībā. 

Sestdien vakarā Jēkabpils novada Kalna pagastā dega mežizstrādes tehnika 20 m2 platībā. 

Svētdien no rīta Bauskas novada Codes pagastā dega dzīvojamais vagons 10 m2 platībā. 

Pēcpusdienā Jēkabpils novada Salas pagastā siltumnīcā dega kūdra 2 m2 platībā. 

Naktī uz pirmdienu Bauskas novada Vecumnieku pagastā divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā dega starpsiena un griestu pārsegums 3 m3 platībā. 

Šorīt Rīgas ielā Jelgavā dega vieglās automašīnas motortelpa 2 m2 platībā. 

Ceturtdien Jelgavas novada Cenu pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 2 m2 platībā un Jēkabpils novada Variešu pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā sodrēji dega 1 m2 platībā. Sestdien Zileņu ielā Jelgavā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. Svētdien no rīta Krasta ielā Jēkabpilī vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. 

VUGD atgādina, ka dūmvadu attīrīšana no sodrējiem ir jāveic regulāri, lai novērstu to degšanu! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju. Bojāts dūmvads ir ugunsbīstams, jo dzirksteles pa plaisām var nokļūt ārpus dūmvada uz jumta konstrukcijām, pārsegumiem un bēniņos esošajiem priekšmetiem, izraisot plašu un postošu ugunsgrēku!

VUGD aizvadītajās diennaktīs kopumā saņēma 197 izsaukumus – 59 uz ugunsgrēku dzēšanu, 97 uz glābšanas darbiem, bet 41 izsaukums bija maldinājums.

Atstājiet komentāru