2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Decembrī Jēkabpilī norisināsies trīs Donoru dienas

Decembrī Jēkabpilī norisināsies trīs Donoru dienas

Decembrī Jēkabpils reģionālā slimnīca sadarbībā ar Valsts asinsdonoru centra Latgales filiāli organizēs trīs Donoru dienas – 5., 19. un 27.decembrī. Donoru dienas norisinās no pl.9:00-13:00 Jēkabpils reģionālās slimnīcas Ambulatorajā daļā jeb poliklīnikas ēkas 1.stāvā (ieeja no t/c “Sedumi” puses, bijušās 1.terapijas nodaļas telpas), informē slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vindule.

Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka donoru aktivitāte īpaši samazinās vasaras mēnešos un garo svētku laikā, kad cilvēki domā par svētku organizēšanu, atpūtu ar ģimeni, nevis asins ziedošanu.

Lai sagatavotos garajām Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienām un spētu nodrošināt asins pieejamību ikvienam, kam tā būs nepieciešama, VADC aicina ikvienu atsaucīgu cilvēku ziedot asinis.

Tādēļ aicinām Jēkabpils pilsētas un novada iedzīvotājus būt aktīviem, piedalīties pašiem un uzrunāt ģimenes locekļus, draugus, kolēģus un darba kolektīvus kopā doties uz Donoru dienām un, iespējams, iedibināt jaunu tradīciju - ne tikai apdāvināt tuvākos vai ziedot naudu labdarības mērķiem, bet arī doties kopā ziedot asinis! 

Lai dotos uz asins ziedošanas vietu, galvenais ir laba pašsajūta un vēlme palīdzēt. Pēc reģistrēšanās potenciālajam donoram jāaizpilda neliela anketa, kam seko saruna ar ārstu, temperatūras un asinsspiediena mērījumi, kā arī hemoglobīna pārbaude. Ja visi rādītāji ir labi, tad donors aicināts doties uz asins ziedošanu.

Lai ziedotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam (pasei, personas apliecībai (eID) vai jebkurai citai personu identificējošai apliecībai, kas satur sekojošu informāciju – personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto. 
Vairāk par Donoru kustību: www.vadc.lv

Komentāri (0-2/2)

  • ES
    02.12.2022 18:46
    Samanta:
    Esmu ziedojusi asinis 21x,bet nu pārtraukšu to darīt,līdz nebūs pārliecības,ka manas asinis tiek Latvijas iedzīvotājiem?!
    Tavas asinis tiek tirgotas Eiropas Asins bankai.
  • Samanta
    02.12.2022 16:56
    Esmu ziedojusi asinis 21x,bet nu pārtraukšu to darīt,līdz nebūs pārliecības,ka manas asinis tiek Latvijas iedzīvotājiem?!

Atstājiet komentāru