2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpilī, Nameja ielā svētdienas vakarā dzēsta degoša garāža

Jēkabpilī, Nameja ielā svētdienas vakarā dzēsta degoša garāža

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no 2. decembra plkst. 6.30 līdz 5. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 15 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu un deviņus  uz glābšanas darbiem, informē VUGD pārstāve Sandra Vējiņa.

Sestdien plkst. 16.57 tika saņemts izsaukums uz Staru ielu Aizkrauklē, kur dega vienstāva pirts siena un jumts 3m2 platībā. Plkst. 17.55 ugunsgrēks tika likvidēts. 

Plkst. 17.38 VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavas novada Valgundes pagastu, kur dega vienstāva pirts griesti 4m2 platībā. Plkst. 19.02 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. 

Sestdien plkst. 17.54 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Aizkraukles novada Aiviekstes pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 3m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki, no kuriem viens cilvēks bija cietis. Plkst. 19.18 ugunsgrēks likvidēts.

Svētdien plkst. 20.11 VUGD saņēma izsaukumu uz Nākotnes ielu Jēkabpilī, kur dega vienstāva garāža 80m2 platībā. Plkst. 23.32 ugunsgrēks tika likvidēts. 

Nedēļas nogalē VUGD palīdzība bija nepieciešama arī Nameja ielā Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamā ēkā dzīvoklī dega elektrības rozete, Rīgas ielā Jelgavā, kur dega atkritumi 1m2 platībā. Vairāki izsaukumi tika saņemti saistībā ar nepareizu apkures sistēmas ekspluatāciju -  Dobeles novada Aucē, kur mājas dūmvadā dega sodrēji 1m2 platībā, Jēkabpils novada Salas pagastā, kur mājas dūmvadā dega sodrēji 1m2 platībā, Pilskalna ielā Tukumā, kur mājas dūmvadā dega sodrēji 1m2 platībā, kā arī Aizkraukles novada Bebru pagastā, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1m2 platībā. 

Katru gadu ugunsdzēsēji glābēji dzēš vairāk nekā 500 ugunsgrēkus, kuros netīrītu skursteņu dēļ deg sodrēji dūmvados. Nereti karstums un dzirksteles no dūmvada iekļūst jumta konstrukcijās, izraisot plašu un postošu ugunsgrēku. VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību, izmantojot apkures ierīces un iekārtas, kā arī iztīriet sodrējus no skursteņiem!

Latvijā kopumā aizvadītajās diennaktīs tika saņemti 109 izsaukumi – 38 uz ugunsgrēku dzēšanu, 44 uz glābšanas darbiem, bet 27 izsaukumi bija maldinājumi.

Aculiecinieka foto

Atstājiet komentāru