2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

“Gada brīvprātīgais 2022” – Kristīne Verečinska no Rites pagasta

3. decembrī Rīgā tika pasniegtas “Gada brīvprātīgais 2022” goda zīmes, kuras saņēma piecas personas un četras nevalstiskās organizācijas no visas Latvijas. Par ilgstošu nesavtīgu darbu līdzcilvēku labā to saņēma brīvprātīgā Kristīne Verečinska no Rites pagasta, portālu Radio1.lv informēja kopienu sadarbības tīkla “Sēlijas salas” sabiedrisko attiecību un tūrisma speciālists Jānis Dzimtais. 

Kristīne Verečinska ilgus gadus ir aktīva brīvprātīgā sociālajā jomā Sēlijā. Brīvprātīgajā darbā iesaistījusi visu ģimeni, apzinot citas Rites pagasta ģimenes un bez atlīdzības nodrošina tām nepieciešamās sadzīves lietas. Ģimene par saviem līdzekļiem Cīruļu ciemā īrē telpas, kur organizē ziedojumu pieņemšanu un izsniegšanu.

Kā Rites bibliotēkas vadītāja Kristīne bibliotēkā ir radījusi vietējo bērnu brīvā laika centru, kur lietderīgi pavadīt laiku pēc skolas. Kopā ar bērniem un jauniešiem viņa dodas ekspedīcijās, iepazīstot pagasta kultūrvēstures vērtības. Viņa iesaistās arī biedrības “Ritten” darbībā un ir ievēlēta Rites tautskolas padomē, kas organizē dažādas apmācības pieaugušajiem un bērnu nometnes.

Par saņemto novērtējumu Kristīne Verečinska ir patīkami pārsteigta, bet vienlaikus atzīst, ka šī goda zīme nepienākas viņai vienai: “Tas viss tiešām ir pateicoties tam, ka dzīvesbiedrs Jānis un visi pieci bērni ir lielākie atbalstītāji un palīgi. Citreiz Jānis pat ātrāk piekrīt visam nekā es, bet to visu varam tikai kopā izdarīt.”

2022. gadā, kad pasauli pāršalca ziņas par karadarbību Ukrainā, Verečinsku ģimene nekavējoties iesaistījās palīdzības organizēšanā. Drīz vien viņu ziedojumu organizēšanas vieta kļuva par visas Sēlijas atbalsta punktu ziedojumu vākšanā Ukrainai.

Goda zīmes piešķiršanai Kristīni Verečinsku ieteica kopienu sadarbības tīkls “Sēlijas salas”. Pieteikumus vērtēja Nodarbinātības valsts aģentūras izveidota žūrija piecu cilvēku sastāvā. Brīvprātīgo godināšanas mērķis ir pateikt paldies tiem Latvijas iedzīvotājiem un organizācijām, kas savu laiku ziedo brīvprātīgajam darbam sabiedrības labā, veicinot iedzīvotāju un organizāciju interesi un iesaisti brīvprātīgajā darbā. Atzīmējot Starptautisko brīvprātīgo dienu 5. decembrī, brīvprātīgo godināšana Latvijā notika jau devīto reizi.


PUBLICITĀTES ATTĒLI 
1. Kristīne Verečinska. Foto: Sēlijas salas.
2. Godināšanas ceremonijas kopbilde. Foto: Fotoziņu aģentūra F/64.

Atstājiet komentāru