2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Zemgalē ugunsdzēsējiem glābējiem 16 izsaukumi, tajā skaitā Jēkabpilī divi

Zemgalē ugunsdzēsējiem glābējiem 16 izsaukumi, tajā skaitā Jēkabpilī divi

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no 20. janvāra plkst. 6.30 līdz 23. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 16 izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu,  deviņus uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Piektdien plkst. 09.58 VUGD saņēma informāciju, ka Kalna ielā Bauskā veselības aprūpes iestādē dūmo griesti un cilvēki no ēkas jau evakuējušies. Pārbaudot telpas, konstatēts, ka griestos bija gruzdējuši vadi 0,2 m2 platībā un degšana jau nodzēsta ar ugunsdzēsības aparātu pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. No ēkas evakuējās astoņi cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst. 10.12.

Ugunsdzēsēji glābēji arī devas uz izsaukumiem, kuros sestdien vakarā Viesītes ielā Jēkabpilī piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva kāpņu telpā dega avīzes 0,5 m2 platībā, Tukuma novada Slampes pagastā dega pirts 20 m2 platībā. Naktī uz svētdienu Mednieku ielā Jelgavā divstāvu dzīvojamā mājā dega starpstāvu pārsegums 9 m2 platībā. Svētdien Pils ielā Tukumā dega vieglā automašīna 2 m2 platībā. 

Sestdien pēcpusdienā Dobeles novada Krimūnu pagastā no Ālaves upes ugunsdzēsēji glābēji izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. 

Svētdien no rīta VUGD saņēma informāciju, ka Bauskas novada Vecumnieku pagastā upē Taļķe, glābjot ledū ielūzušu suni, cilvēks arī ielūzis ledū. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, cilvēks virs ūdens vairs nebija redzams. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku atrada, izcēla krastā un nodeva NMPD mediķiem, kuru veiktie atdzīvināšanas pasākumi bija nesekmīgi un cilvēks bija gājis bojā. 

Kamēr uz ūdentilpēm ledus ir ļoti nedrošs un plāns, VUGD aicina iedzīvotājus pastaigām ar suni izvēlēties vietas, kas ir tālāk no ūdens un ledus. 

Sestdien Jelgavas novada Jaunsvirlauka pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. Svētdien Ievu ielā Pļaviņās divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. 

Apkures sezonā daļa no traģiskajiem ugunsgrēkiem izceļas tieši nepareizas vai bojātu apkures ierīču ekspluatācijas dēļ. Līdzās tam pirms apkures sezonas sākuma un pēc nepieciešamības arī tās laikā ir jāveic dūmvada tīrīšana, lai novērstu sodrēju degšanu tajā. Esi uzmanīgs un pasargā sevi!

No trešdienas līdz piektdienai, pieciem pēcpusdienā, ugunsdzēsēji glābēji Jēkabpils novada Ābeļos atsūknēja ūdeni no applūdušās teritorijas. Darbu rezultātā ūdens līmeni kritās. Vakarā darbi tika pārtraukti, jo sūknim bija nepieciešams veikt tehnisko apkopi. Par nepieciešamību turpināt ūdens atsūknēšanas darbus lēmums tiks pieņemts pirmdien kopā ar pašvaldību.

VUGD aizvadītajās diennaktīs kopumā saņēma 128 izsaukumus – 37 uz ugunsgrēku dzēšanu, 63 uz glābšanas darbiem, bet 28 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru