2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Ugunsdzēsēji glābēji pabeiguši plūdu ūdeņu atsūknēšanu Ābeļos

Ugunsdzēsēji glābēji pabeiguši plūdu ūdeņu atsūknēšanu Ābeļos

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma septiņus izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu, trīs uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji turpināja ūdens atsūknēšanu Jēkabpils novada Ābeļos. Septiņu stundu laikā ūdens līmenis kritās par 50 cm un ugunsdzēsēji glābēji uzdoto uzdevumu bija paveikuši – ceļš no ūdens bija brīvs un visā teritorijā ūdens līmenis ievērojami samazinājies. Ūdens zem ledus segas palicis tikai atsevišķās zemākās iedobēs. Ar ugunsdzēsēju glābēju rīcībā esošo lieljaudas sūkni darbs šajā vietā vairs nav iespējams. 

Pusseptiņos vakarā Meiju ceļā Jelgavā piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī cepeškrāsnī bija piededzis papīrs 0,01 m2 platībā, rados spēcīgu sadūmojumu dzīvoklī un kāpņu telpā. 
Astoņos vakarā Muldavas ielā Dobelē četrstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva kāpņu telpā dega velosipēda detaļa 0,01 m2 platībā. No kāpņu telpas evakuējās desmit cilvēki. 

VUGD aizvadītajā diennaktī kopumā saņēma 40 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Komentāri (0-1/1)

  • Annastante
    26.01.2023 10:01
    Nu skaidrs, ka vairāk neko darīt nevar, jo atsūknēt tās platības būtu neprāts, bet muldēties ka tur viss labi arī nevajag. Kā bija zem ūdens daudzi īpašumi, tā ir...

    Un kad noraks Ošukalna aizsargdambi un atbrīvos Tvaika ielu? Lai tak būvē savā teritorijā, kāpēc iela jāpiesārņo...

Atstājiet komentāru