2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils pilsētas teritorijā automašīnu atstāšana stāvvietās ir atļauta tikai uz noteiktu laiku (FOTO)

Jēkabpils novada pašvaldības policija atgādina, lai uzlabotu piekļuvi Jēkabpils novada Jēkabpilī pie esošām iestādēm un veikaliem (piemēram, veikals "Beta" stāvlaukums Brīvības iela 145, veikals "Otto" Brīvības iela 149, veikals "Top" Nameja iela 12, veikals "Lidl" Ledus iela 5, Jēkabpils 2.vidusskola Jaunā iela 44, degvielas uzpildes stacija "Circle K" Rīgas iela 218G, PII "Kāpēcītis" Palejas iela 15A, veikals "Sedumi" Brīvības iela 310A), Jēkabpils novada Jēkabpils pilsētas teritorijā automašīnu atstāšana stāvvietā ir atļauta tikai uz noteiktu laiku.

Automašīnu stāvvietās, kurās ir atļauts apstāties uz noteiktu laiku ir izvietota ceļa zīme Nr. 537 “Stāvvieta” un papildzīme Nr. 840 “Stāvēšanas laiks”, norādot, cik ilgi automašīnas minētajā stāvlaukumā drīkst atrasties (pārsvarā tās ir 30 min, bet pie veikala "Sedumi”, piemēram, 2 h ).  Novietojot automašīnu šādā stāvvietā, tās salonā pie priekšējā stikla jānovieto informācija ar pulksteņa laiku, cikos transporta līdzeklis stāvvietā ir atstāts.  

Ceļu satiksmes noteikumos nav noteikts kādas formas laika norādei jābūt automašīnas salonā pie priekšējā stikla, tādējādi transportlīdzekļa vadītājs var izvēlēties jebkuru saprotamu informācijas norādes veidu. Vai tas tiek izdarīts ar speciāla informatīvā pulksteņa palīdzību, vai uz lapiņas uzrakstītu laiku – tas ir katra transportlīdzekļa vadītāja ziņā. 

Šī laika ierobežojuma mērķis ir viens – lai pēc iespējas plašākam transportlīdzekļu vadītāju lokam būtu iespējams izmantot stāvvietu, un, lai netiktu novietotas, uz neierobežotu laiku, vienas un tās pašas automašīnas.  

Vienlaikus atgādina, ka par transportlīdzekļa novietošanu stāvvietā neatbilstoši prasībām, kuras noteiktas ar attiecīgām papildzīmēm piemēro naudas sodu transportlīdzekļa turētājam/īpašniekam sešu naudas soda vienību (30,00 eiro) apmērā. 

Pašvaldības policija skaidro, ka normatīvie akti paredz noteiktu kārtību un šī noteiktā kārtība ir obligāta, un neviens tādēļ nevar atsaukties, ka par to nav zinājis, nejauši aizmirsis vai pastāvējuši citi apstākļi, lai neievērotu tiesību normās noteiktās prasības. 

Pašvaldības policija regulāri rīkos reidus Jēkabpils novada Jēkabpilī, sekojot līdzi tam, lai automašīnas netiktu novietotas, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumu prasības. 

Aicina būt atbildīgiem, sekot līdzi normatīvo aktu prasībām, jo, kā mēs visi zinām, nezināšana neatbrīvo no atbildības!

Avots: jekabpils.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Janis
    01.03.2023 14:12
    Teritorijas ap veikaliem, kam tās īsti pieder?

Atstājiet komentāru