2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Kūku pagastā dzēsts degošs transformators

Kūku pagastā dzēsts degošs transformators

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no 24. februāra plkst. 6.30 līdz 27. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 11 izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste..

Sestdien plkst. 18.21 saņemts izsaukums uz Slimnīcas ielu Bauskā, kur piecstāvu sabiedriskā ēkā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka piektajā stāvā dega elektriskā pirts 0,3 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 19 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji izvēdināja telpas un pārbaudīja ar termokameru. Plkst. 19.06 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Sestdien vakarā Tukuma novada Jaunpils pagastā dega vieglā automašīna pilnā 4 m2 platībā, bet Jēkabpils novada Kūku pagastā – transformatorā dega kondensators 10 m2 platībā.

Svētdien no rīta Brīvības ielā Dobelē vienstāva dzīvojamā mājā gruzdēja grīda 0,1 m2 platībā.

Tukuma novada Smārdes pagastā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja un novāca uz ceļa braucamās daļas nokritušu koku.

Visā Latvijā aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 122 izsaukumus – 28 uz ugunsgrēku dzēšanu, 63 uz glābšanas darbiem, bet 31 izsaukums bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru