2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Naktī uz pirmdienu Aknīstē nodegusi dzīvojamā māja

Naktī uz pirmdienu Aknīstē nodegusi dzīvojamā māja

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no 3. marta plkst. 6.30 līdz 6. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 33 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Naktī uz pirmdienu plkst. 04.43 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jēkabpils novada Aknīsti, kur vienstāva dzīvojamā māja dega pilnā 48 m2 platībā un tai jau bija iebrucis jumts. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 07.18.

Piektdien plkst. 12.40 VUGD saņēma informāciju, ka Jaunajā ielā Jēkabpilī dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas jumts deg pilnā platībā un liesmas strauji turpina izplatīties. Ugunsgrēka rezultātā ēkas pirmais stāvs dega 25 m2, otrais stāvs 25 m2  un mansardstāvs 96 m2  platībā.  Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Ugunsdzēsēju glābēju darbu apgrūtina tas, ka pastāvēja ēkas konstrukciju sabrukšanas draudi, kā arī jumta pakojums un siltinājums ar skaidām. Notikuma vietā strādāja Jēkabpils, Pļaviņu, Aknīstes un Līvānu ugunsdzēsēji glābēji un tie noslēdzās plkst. 17.06. 

Plkst. 12.54 VUGD saņēma izsaukumu uz izglītības iestādi Lielajā ielā Tukumā, kur bija izveidojies neliels sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva labierīcībās deg atkritumu konteiners 0,5 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 206 cilvēki.

Sestdien no rīta Jēkabpils novada Aknīstē ugunsdzēsēji glābēji ar absorbentu savāca uz brauktuves izlijušu degvielu. Pēcpusdienā Avotu ielā Aizkrauklē pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji divus transportlīdzekļus novilka no ceļa braucamās daļas, lai varētu atjaunot satiksmi, kā arī sakārtoja brauktuvi. 

Sestdien plkst. 19.42 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Smārdes ielu Tukumā, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvokļa istabā dega sadzīves mantas 1 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās dzīvokļa iemītnieki paši saviem spēkiem bija nodzēsuši ugunsgrēku un pieci cilvēki evakuējās no ēkas. 

Naktī uz sestdienu un svētdienu ugunsdzēsēji glābēji Dobelē 10 reizes devās dzēst degošus atkritumu konteinerus. Naktī uz sestdienu Zaļajā ielā vienā konteinerā un Jāņa Čakstes ielā četros konteineros dega atkritumi. Savukārt, naktī uz svētdienu laika posmā no 23.01 līdz 02.14 degoši atkritumi dzēsti Skolas, Ausmas, Dainu, Jāņa Čakstes, Kr.Barona ielā un Meža prospektā. Par šiem ugunsgrēkiem ugunsdzēsēji glābēji informēja Valsts policiju un pašvaldības policiju. 

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros piektdien Dobeles novada Dobeles pagastā vienstāva dzīvojamā mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā, sestdien Bauskas novada Vecumnieku pagastā divstāvu dzīvojamā mājā dega starpstāvu pārsegums 1,5 m2 platībā un Bārbeles pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā, Aizkraukles novada Klintaines pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 0,5 m2 platībā. Svētdien Tukuma novada Smārdes pagastā dega divas vieglās automašīnas 8 m2 platībā, Zvanītāju ielā Jēkabpilī vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 2 m2 platībā. 

Sestdien Dobeles novada Bērzes pagastā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja uz ceļa braucamās daļas nokritušu koku. 

Visā Latvijā aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 140 izsaukumus – 49 uz ugunsgrēku dzēšanu, 66 uz glābšanas darbiem, bet 25 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru