2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Jēkabpilī, Auseklīša ielā dzēsts degošs logs un sadzīves atkritumi neapsaimniekotā piecsstāvu ēkā

Jēkabpilī, Auseklīša ielā dzēsts degošs logs un sadzīves atkritumi neapsaimniekotā piecsstāvu ēkā

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no 17. marta plkst. 6.30 līdz 20. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 34 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

 Piektdien plkst. 09.05 saņemts izsaukums uz Tukuma novada Lapmežciema pagastu, kur dega no gāzes balona izplūstoša gāze un blakus esošā dzīvojamā vagona siena 5 m2  platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Plkst. 10.05 darbs notikuma vietā noslēdzās. 

Plkst. 12.04 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Aizkraukles novada Seces pagastu, kur dega vienstāva koka dzīvojamā māja pilnā 100 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 16.31. 

Septiņos vakarā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Tukuma novada Kandavas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā virtuve un dzīvojamā istaba 60 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Dzēšanas darbi noslēdzās pusdeviņos vakarā. 

Neilgi pirms deviņiem vakarā saņemts izsaukums uz Tukuma novada Degoles pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega istaba un sadzīves mantas 30 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Dzēšanas darbi noslēdzās pusdivpadsmitos naktī. 

Sestdien neilgi pirms septiņiem vakarā Tukuma novada Jaunsātu pagastā dega vienstāva neapsaimniekotā ēkā riepas un sadzīves mantas 20 m2 platībā, starpstāvu pārsegums 15 m2 platībā un jumta konstrukcijas 10 m2 platībā. Izsaukums uz šo adresi saņemts arī svētdien pusdienlaikā. Notikuma vietā konstatēts, ka ēka deg piecās vietās kopumā 80 m2 platībā. 

Svētdien neilgi pēc vienpadsmitiem no rīta VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavas novada Ozolnieku pagastā dīķa ledū ir ielūzis cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka apmēram 200 m no krasta ledū ir ielūzis cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku izcēla no ūdens, novietoja uz glābšanas dēļa un nogādāja krastā, kur viņš nodots NMPD mediķiem. 

Iestājoties pavasarīgākam laikam un saulei kausējot  uz ūdenstilpēm esošos ledus kārtu, VUGD atgādina, ka ledus nav drošs un aicina uz tā nekāpt. 

Svētdien plkst. 17.12 VUGD saņēma informāciju, ka Spīdolas ielā Aizkrauklē piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī skan dūmu detektors. Iekļūstot dzīvoklī, konstatēts, ka uz plīts bija piededzis ēdiens 1 m2 platībā. No dzīvokļa izglābts viens cilvēks, kurš nodots NMPD darbiniekiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 17.39. 

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji dzēsa sešus kūlas ugunsgrēkus:

•    sestdien kūlas ugunsgrēki dzēsti – 200 m2 platībā Loka maģistrālē Jelgavā un 100 m2 platībā Bauskas novada Iecavas pagastā;
•    svētdien – 3,5 hektāru platībā Bauskas novada Vecsaules pagastā, 200 m2 platībā Jelgavas novada Cenu pagastā, 400 m2 platībā Bērzkalnu ielā Bauskā un 10 m2 platībā Austrumu ielā Dobelē. 

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta, bīstama un sodāma. Ja pirmie kūlas ugunsgrēki norisinās nelielās platībās, tad, iestājoties sausākam laikam, kūlas ugunsgrēku platības palielinās, tie apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumus.

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros piektdien Atpūtas ielā Dobelē dega atkritumi 1 m2 platībā un Rūpniecības ielā Jelgavā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā, sestdien Auseklīša ielā Jēkabpilī piecstāvu neapsaimniekotas ēkas pirmajā stāvā dega logs un atkritumi 5 m2 platībā, Tukuma novada Vānes pagastā dega elektrības stabs un kūla 1 m2 platībā, Bauskas novada Vecumnieku pagastā dega vieglā automašīna 2 m2 platībā, Aizkraukles novada Seces pagastā dega trīs atkritumu konteineri 6 m2 platībā. Svētdien Jelgavas novada Elejas pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. 

Sestdien Tukuma novada Irlavas pagastā un svētdien Aizkraukles novada Skrīveru pagastā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja uz ceļa braucamās daļas nokritušu koku. 

Visā Latvijā aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 146 izsaukumus – 60 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 13 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 65 uz glābšanas darbiem, bet 21 izsaukums bija maldinājums.

Foto: No radio1.lv arhīva
Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru