2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Noteikti transporta masas ierobežojumi uz vairākiem Jēkabpils novada autoceļiem

Noteikti transporta masas ierobežojumi uz vairākiem Jēkabpils novada autoceļiem

Lai novērstu autoceļu bojājumus pavasara atkušņa laikā, Jēkabpils novada pašvaldība no 17.03.2023. līdz brīdim, kad ceļš ir apžuvis un atguvis nestspēju, noteikusi aizlieguma zīmju Nr.312 “Masas ierobežojums” un Nr.306 “Kravas automobiļiem braukt aizliegts” uzstādīšanu uz vairākiem pašvaldības autoceļiem.

Autotransporta masas ierobežojumus pašvaldība nosaka, lai autoceļi, kuri ir zaudējuši nestspēju, netiktu neatgriezeniski sabojāti. Ierobežojumu laikā būs liegta kokmateriālu transportēšana un citu smagsvara kravas transportlīdzekļu pārvietošanās, kuru masa pārsniedz 7, 10 vai 11 tonnas, atbilstoši uzstādītajām ceļa zīmēm uz pašvaldības autoceļiem.

Lai nepasliktinātu pašvaldības autoceļu stāvokli, to uzturēšanas darbus visefektīvāk ir veikt laikā, kad tie apžuvuši un atguvuši nestspēju.

Atbilstoši normatīvajiem aktiem, neievērojot masas ierobežojumu zīmes, var braukt tikai operatīvie transportlīdzekļi, Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) reģistrētie svaigpiena transportlīdzekļi, sabiedriskais transports un transportlīdzekļi, kas veic kritušu lopu izvešanu.

Ierobežojumu ievērošanu kontrolēs pašvaldības pagastu pārvalžu darbinieki un policija. Aicinām ievērot ierobežojumus, plānojot savu maršrutu!

Jēkabpils novada autoceļu saraksts uz kuriem noteikti masas ierobežojumi pieejams šeit.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem aicinām ziņot:  Attiecīgās pagasta pārvaldes vadītājam (par pašvaldības autoceļiem).
pa diennakts tālruni 80005555 (par valsts ceļiem). Karte ar masas ierobežojumiem uz valsts ceļiem ir pieejama šeit.

Avots: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru