2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

In Memoriam: Mūžībā aizgājusi viena no izcilākajām Jēkabpils mediķu personībām – neirologs Gunārs Kiršbergs (PAPILDINĀTS)

In Memoriam: Mūžībā aizgājusi viena no izcilākajām Jēkabpils mediķu personībām – neirologs Gunārs Kiršbergs (PAPILDINĀTS)

(Papildināts ar pēdējo rindkopu)

In Memoriam

GUNĀRS KIRŠBERGS
(4.03.1932.-25.05.2023.)


,,Medicīna reizē ir amats, zinātne un māksla, tā ir viscilvēcīgākā no visām mākslām. Mediķa lielākā alga ir prieks, ka Tu esi palīdzējis citam cilvēkam. Reti kāda cita profesija var sniegt tādu laimes sajūtu par labi izpildītu pienākumu.” (Pauls Stradiņš)

25.maijā mūžībā aizgājusi viena no izcilākajām Jēkabpils mediķu personībām – neirologs, Jēkabpils slimnīcas ilggadējs galvenā ārsta vietnieks Gunārs Kiršbergs.

Gunārs Kiršbergs dzimis Rīgā, pamatskolas izglītību ieguvis Rīgas 8.pamatskolā, 1951.gadā ar Zelta medaļu absolvējis  Rīgas 1. ģimnāziju. 1957.gadā beidzis Rīgas Medicīnas institūta Vispārējās ārstniecības fakultāti. Pēc Rīgas Medicīnas Institūta beigšanas sācis strādāt Sēlpils lauku slimnīcā. Par darba gadiem Sēlpils slimnīcā G.Kiršbergs sacīja – tā man bija liela dzīves skola.

1961.gadā Gunārs Kiršbergs beidza specializācijas kursu neiropatoloģijā un sāka strādāt par neiropatologu Jēkabpils rajona centrālajā slimnīcā. 1963.gadā, veiksmīgi piedaloties konkursā, ieguva darbu P. Stradiņa slimnīcā Rīgā, taču pēc diviem gadiem atgriezās Jēkabpilī pie savas ģimenes. Pēc atgriešanās Jēkabpilī līdz pat 1992.gadam veica Jēkabpils rajona centrālās slimnīcas galvenā  ārsta vietnieka ārstnieciskajā darbā pienākumus, paralēli strādājot savā specialitātē. No 1993.gada Gunārs Kiršbergs vadīja slimnīcas uzņemšanas nodaļu, bija konsultējošais neirologs stacionāra nodaļās. 1995.gadā ieguva augstākās kategorijas neirologa sertifikātu.

Ilgus gadus ārsts bijis nesavtīgs asins donors, viņa ziedotās asinis ir glābušas daudzu cilvēku dzīvību.

Brīvajā laikā no profesionālajiem pienākumiem, Gunārs Kiršbergs ļoti mīlēja mūziku. Vairākus gadu desmitus viņš piedalījās mākslinieciskajā pašdarbībā, dziedāja koros - gan skolas un studiju laikā, gan dzīvojot un strādājot Jēkabpilī.

Gunārs Kiršbergs 2005.gadā saņēmis Atzinības krusta Lielā sevišķās pakāpes Goda zīmi. Par mūža ieguldījumu veselības aprūpē un augsti morālu un ētisku attieksmi pret pacientiem, Jēkabpils pilsētas pašvaldība 2008.gadā piešķīra Gunāram Kiršbergam apbalvojumu – Jēkabpils Goda pilsonis. G.Kiršbergs bija Latvijas Ārstu biedrības  Goda biedrs.

Augstie ētikas principi darbā, spēja ieklausīties ikvienā pacientā un vēlme palīdzēt ārstu pavadījusi visu darba mūžu. Zinošs, erudīts, kolēģu un pacientu ļoti cienīts un atzīts speciālists. Īsts piemērs ārsta attieksmē pret pacientu, pieklājīgs, ieinteresēts, varējis būt arī stingrs un prasīgs, ja tas ir bijis nepieciešams pacienta ārstniecības procesā.

Gunāra Kiršberga piepildītais mūžs ir aizritējis, bet vienmēr jēkabpiliešu atmiņās paliks viņa paveiktais mūža darbā, inteliģence un cieņa pret darbu un cilvēkiem. Sakām paldies ārstam par nenovērtējamo ieguldījumu Jēkabpils slimnīcas darbībā un augsto profesionalitāti. Mūsu sirdīs vienmēr glabāsim atmiņas par tik iejūtīgu attieksmi pret ikvienu pacientu un profesionālo pienākumu veikšanu ar vislielāko atbildības sajūtu.

Dokumentālajā filmā “Dakteris Kiršbergs” par savu garo un darbīgo mūžu ārsts sacīja: “Ja man vēlreiz būtu jāizvēlas savs dzīves ceļš, es ietu savu ceļu vēlreiz..”.

Jēkabpils novada pašvaldība izsaka visdziļāko līdzjūtību Gunāra Kiršberga ģimenei, kolēģiem un domubiedriem. 

Atvadīšanās no Gunāra Kiršberga notiks 2.jūnijā pl.12:00 1.Meža kapu kapličā

Lai gaišs Mūžības ceļš…

Jēkabpils novada pašvaldība

Atstājiet komentāru