2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils novadā uz pārbūves laiku līdz gada beigām slēgs tiltu pār Kaldabruņas upi

Jēkabpils novadā uz pārbūves laiku līdz gada beigām slēgs tiltu pār Kaldabruņas upi

Jēkabpils novada Rubenes pagastā no 29. maija uz pārbūves laiku satiksmei slēgs tiltu pār Kaldabruņas upi uz reģionālā autoceļa Ilūkste (Virsaiši)–Bebrene–Birži (26,76. km) (P72), informē VSIA Latvijas Valsts ceļi Komunikācijas daļa.

Tiltu un pārgāzni demontēs, līdz gada beigām, kad plānots pabeigt tilta pārbūvi, transporta satiksmi organizēs pa vietējiem autoceļiem Subate–Kaldabruņa–Rīteniškas (V708), Vilkupe–Bebrene (V822) un Rubeņi–Ancene–Subate (V800), kā arī autoceļu P72. Apbraukšanai papildus vajadzēs vismaz 15 minūtes ceļā, savukārt gājēju kustību nodrošinās pa pagaidu gājēju tiltu.

Būvdarbu ietvaros izbūvēs jaunu monolītu dzelzsbetona kastveida caurteku ar pārgāznes konstrukciju, nogāžu un gultnes nostiprinājumus, ceļa segas konstrukciju ar asfaltbetona segumu un tērauda drošības barjeras. Pirms demontāžas darbiem tiks veikta ūdenslīmeņa pazemināšana līdzās esošajā ūdenskrātuvē, bet būvdarbu noslēgumā ūdenskrātuvē tiks atjaunots iepriekšējais ūdenslīmenis.

Būvdarbu veic SIA Būvinženieris par līgumcena 517 638,08 eiro (ar PVN), projekta autoruzraudzību – SIA Projekts 3, būvuzraudzību – AS Ceļuprojekts.

Atstājiet komentāru