2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpilī, Neretas ielā ugunsdzēsēji glābēji ar absorbentu savāc uz brauktuves izlijušu degvielu

Jēkabpilī, Neretas ielā ugunsdzēsēji glābēji ar absorbentu savāc uz brauktuves izlijušu degvielu

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no 26. maija plkst. 6.30 līdz 29. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 29 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste. 

Piektdien plkst. 12.30 saņemts izsaukums uz Dobeles novada Auru pagastu, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, notikuma vietā sakārtoja ceļa braucamo daļu un plkst. 14.13 darbs notikuma vietā noslēdzās.
Plkst. 23.55 pēc ceļu satiksmes negadījuma Bauskas novada Iecavas pagastā, kurā bija iesaistīts autobuss un motocikls, ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu. 

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros Saules ielā Aizkrauklē uz lauka dega virskārtas mēslojums 100 m2 platībā, Pasta ielā Tukumā dega koks 2 m2 platībā, Daugavsalā Jēkabpilī dega kūla 3000 m2 platībā, Bauskas novada Vecumnieku pagastā vienstāva neapsaimniekotā ēkā dega atkritumi 1 m2 platībā un Katoļu ielā Jelgavā dega atkritumi konteinerā 5 m2 platībā.  

Sestdien no rīta Kalna ielā Bauskā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja brauktuvi no avarējušajām automašīnām, ar absorbentu savāca izlijušo šķidrumu un sakārtoja brauktuvi. Savukārt, pēcpusdienā Neretas ielā Jēkabpilī ugunsdzēsēji glābēji ar absorbentu savāca apmēram 300 metru garumā uz brauktuves izlijušu degvielu. 

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros Jelgavas novada Ozolniekos dega terase 8 m2 platībā, Tukuma novada Tumes pagastā dega meža zemsedze 150 m2 platībā un Pasta ielā Jēkabpilī atklātā teritorijā dega atkritumi 20 m2 platībā. 

Naktī uz svētdienu Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagastā dega saimniecības ēka ar tajā izbūvētu pirti 40 m2 platībā. 

Svētdien no rīta Palīdzības ielā Jelgavā dega celtniecības vagoniņš 10 m2 platībā. Melnezera ielā Tukumā dega kūla 250 m2 platībā, bet Tukuma novada Kandavas pagastā – 500 m2 platībā. Pēcpusdienā Tukuma novada Kandavas pagastā dega kūla 500 m2 platībā un Lapmežciema pagastā automašīnas bremžu disks 0,1 m2 platībā. Vakarā Kalnciema ceļā Jelgavā dega lapu kaudze 6 m2 platībā, bet Aizkraukles novada Seces pagastā – atkritumi 30 m2 platībā. Neilgi pirms pusnakts 4.līnijā Jelgavā dega tūjas un lapu kaudze 6 m2 platībā un Blaumaņa ielā Jelgavā piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens 0,2 m2 platībā. 

Aizvadītajās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 198 izsaukumus – 108 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 21 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un 18 uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 64 uz glābšanas darbiem, bet 26 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru