2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpilī, Madonas ielā ugunsdzēsēji glābēji ar absorbentu savāca eļļu

Jēkabpilī, Madonas ielā ugunsdzēsēji glābēji ar absorbentu savāca eļļu

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 30. maija plkst. 6.30 līdz 31. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 12 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu un piecus uz glābšanas darbiem, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste. 

Plkst. 15.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavas novada Zaļenieku pagastu, kur dega šķūnis 300 m2, blakus esošā pirts ēka 80 m2 un dzīvojamās mājas jumta kore 1 m2 platībā. Dzēšanas darbos piedalījās Jelgavas, Elejas un Dobeles ugunsdzēsēji glābēji, kā arī Tērvetes pašvaldības ugunsdzēsēju komanda. 

Pēcpusdienā Madonas ielā Jēkabpilī ugunsdzēsēji glābēji ar absorbentu savāca eļļu, kas apmēram 300 m2 platībā bija izlijusi uz ceļa braucamās daļas. 

Plkst. 20.56 VUGD saņēma informāciju, ka Tirgus ielā Iecavā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka tirgus laukumā deg vairāki, cieši kopā sabūvēti kioski 150 m2, transformatora ēka 25 m2 un koks 1 m2 platībā. Kamēr transformatorā speciālisti neatslēdza elektrības padevi, ugunsdzēsēju glābēju iespējas dzēšanas darbos izmantot ūdeni bija ierobežotas. Vienā no kioskiem atradās pirotehnikas izstrādājumi, kas degšanas rezultātā ik pa laikam radīja sprādzieniem līdzīgus efektus. No blakus esošās ēkas pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās evakuējās divi cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji no liesmām nosargāja blakus esošās ēkas, kā arī pārbaudīja, vai sadūmojums neapdraud tajās esošos cilvēkus. Dzēšanas darbos piedalījās 14 ugunsdzēsēji glābēji ar četrām autocisternām un autokāpni no Iecavas, Bauskas, Baldones, Vecumniekiem un Jelgavas. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 00.06. 

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros Aizkraukles novada Iršu pagastā dega kūla 800 m2 platībā, Zemeņu ielā Jelgavā dega vieglā automašīna 5 m2 platībā, Dobeles novada Jaunbērzes pagastā dega atkritumi 40 m2 platībā, Mazā ielā Tukumā dega atkritumi 1 m2 platībā, Smilgu ielā Jēkabpilī dega kūla 250 m2 platībā. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 77 izsaukumus – 46 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 11 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un septiņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru