2024.gada 13. maijs

Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Jēkabpils novadā brīvdienās dzēsts degošs kombains, mikroautobuss, traktors un siena prese

Jēkabpils novadā brīvdienās dzēsts degošs kombains, mikroautobuss, traktors un siena prese

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no 11. augusta plkst. 6.30 līdz 14. augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 18 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, astoņus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste. 

Piektdien pēcpusdienā Cukura ielā Jelgavā pēc divu automašīnu sadursmes ugunsdzēsēji glābēji ar absorbentu savāca uz ceļa braucamās daļas izlijušo šķidrumu. 

Piektdien vakarā Slimnīcas ielā Jēkabpilī garāžā dega atkritumi 25 m2 platībā. 

Sestdien agri no rīta Asteru ielā Jelgavā piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens 0,1 m2 platībā. 

Plkst. 07.33 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bauskas novada Codes pagastu, kur graudu kaltē žāvēšanas nodalījumā dega graudi 6 m2 platībā. 

Plkst. 14.54 saņemts izsaukums uz Bauskas novada Brunavas pagastu, kur vienstāva dzīvojamā māja dega pilnā 96 m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, ēkas jumts un viena ārsiena jau bija iebrukusi. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 18.42. 

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros Jēkabpils novada Aknīstē dega kombains 6 m2 platībā un Jēkabpils novada Viesītē dega kravas mikroautobuss 4 m2 platībā. 

Sestdien vakarā Bāra ceļā Jelgavā ugunsdzēsēji glābēji no divus metrus dziļas akas izcēla āpsi un palaida viņu brīvībā. 

Svētdien Jēkabpils novada Leimaņu pagastā dega traktors un siena prese 20 m2 platībā, bet Bauskas novada Rundāles pagastā divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā dega siena un gulta kopumā 6 m2 platībā. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 139 izsaukumus – 47 uz ugunsgrēku dzēšanu, 71 uz glābšanas darbiem, bet 21 izsaukums bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru