2024.gada 13. maijs

Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Jēkabpils novadā ugunsdzēsējiem glābējiem divi izsaukumi

Jēkabpils novadā ugunsdzēsējiem glābējiem divi izsaukumi

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 12 izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu, piecus uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums. 

Ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros Varoņu ielā Jēkabpilī elektrības sadales skapī gruzdēja vadi 0,01 m2 platībā, Pavasara ielā Viesītē trīsstāvu neapsaimniekotā ēkā dega atkritumi 1 m2 platībā, Tukuma novada Engures pagastā četrstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens, Slimnīcas ielā Bauskā dega smilšu uzglabāšanas konteiners 1 m2 platībā un Daugavas ielā Pļaviņās konteinerā dega atkritumi 1 m2 platībā. 

Piecos vakarā 112 zvanu centrā saņemta informācija no aculiecinieka, ka Dobeles novada Jaunbērzes pagastā dīķī ieniris cilvēks un neuzpeld. Pārmeklējot ūdenstilpi, bojāgājušais atrasts un izcelts krastā. 

Latvijā iestājoties siltiem un pat karstiem laikapstākļiem, arvien vairāk cilvēku atkal veldzi meklē ūdenī. Diemžēl līdz ar to pieaug arī traģisku negadījumu skaits. VUGD atgādina, ka, dodoties peldēt, ir jābūt apdomīgam un jāizvērtē iespējamie riski – jo sakarsušāks ķermenis, jo lēnāk jāiet iekšā ūdenī; alkohola reibumā peldēties ir bīstami, jo pazūd spēja objektīvi izvērtēt situāciju. 

Šorīt Ziediņu ceļā Jelgavā ugunsdzēsēji glābēji no ceļa braucamās daļas nocēla apgaismes stabu, kas bija uz tās nokritis. 

Aizvadītajā diennaktī  VUGD kopumā saņēma 59 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru