2024.gada 13. maijs

Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Dzēšot ugunsgrēku Viesītē, cietis ugunsdzēsējs

Dzēšot ugunsgrēku Viesītē, cietis ugunsdzēsējs

Dzēšot ugunsgrēku Viesītes pagastā, šonakt cietis ugunsdzēsējs, portālu radio1.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Gribuste.

Plkst.3.05 VUGD saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Viesītes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka saimniecības ēka jau deg ar atklātu liesmu, bet netālu no tās atrodas dzīvojamā māja un šķūnis. Piecos no rīta ugunsdzēsējiem izdevās ierobežot liesmu izplatīšanos - kopējā degšanas platība bija 200 kvadrātmetri.

Dzēšanas darbu laikā cietis ugunsdzēsējs, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Šorīt konstrukciju jaukšanas un liešanas darbi notikuma vietā turpinās.

Plkst. 20.22 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Aviācijas ielu Jelgavā, kur vienstāva angārā dega elektroiekārtas motors 1,5 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. 

Neilgi pēc pieciem vakarā Daugavas ielā Pļaviņās pēc trīs vieglo automašīnu sadursmes ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu – novāca transportlīdzekļu atlūzas. 

Septiņos vakarā Bauskas novada Īslīces pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma vieglā automašīna atradās uz jumta grāvī, cilvēki no transportlīdzekļa bija izkļuvuši paši saviem spēkiem. Ugunsdzēsēji glābēji vienu cilvēku nogādāja līdz NMPD mediķiem, kā arī atgāza automašīnu uz riteņiem. 

Aizvadītajā diennaktī  VUGD kopumā saņēma 47 izsaukumu – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru