2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

No 1.oktobra būs izmaiņas reģionālo autobusu maršrutos Aizkrauklē, Koknesē, Jēkabpilī

No 1.oktobra būs izmaiņas reģionālo autobusu maršrutos Aizkrauklē, Koknesē, Jēkabpilī

No 1. oktobra Aizkraukles un Jēkabpils novadu iedzīvotājiem jāpievērš uzmanība izmaiņām četros reģionālo autobusu maršrutos Zemgalē, jo tiek slēgti daži pasažieru nepieprasīti reisi un nomainīta viena pietura maršruta kustības grafikā, portālu Radio1.lv informēja Autotransporta direkcija.

Reģionālās nozīmes maršrutā nr. 6116 Aizkraukle–Sece turpmāk būs divi rīta reisi reisi mazāk. Autobuss pirmdienās nebrauks reisā plkst. 08.30 no Aizkraukles autoostas un līdz ar to tiek slēgts arī reiss plkst. 09.00 no pieturas Sece.  

Reģionālās nozīmes maršruts nr. 6146 Kokneses vidusskola–Kokneses stacija–Vecbebri tiek saīsināts posmā stacija – vidusskola, jo nav pasažieru. Turpmāk autobuss no pirmdienas līdz piektdienai visa gada garumā rīta reisā plkst. 06.00 no pieturas Vecbebri brauks tikai līdz stacijai. Maršruta nosaukums tiek mainīts uz nr. 6146 Kokneses stacija–Vecbebri.

Tiek slēgts reģionālās nozīmes maršruts nr. 5000 Pilskalne–Sproģi, līdz ar to netiks izpildīti reisi plkst. 17.07 no pieturas Pilskalns, kā arī plkst. 07.23 no pieturas Sproģi, kas kursēja mācību laikā darba dienās.

Reģionālās nozīmes maršruta nr. 7198 Jēkabpils–Aizkraukle divu reisu kustības grafikos turpmāk pieturas Gostiņi (atrodas Pļaviņās, Vidzemes ielā 47) vietā būs pietura Gostiņi I (atrodas Plaviņās, Lielā ielā) – reisos plkst. 09.05 no Jēkabpils autoostas un plkst. 07.30 no Aizkraukles autoostas. Autobuss maršrutā brauc no pirmdienas līdz piektdienai un svētdienās. 

Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus minētajos maršrutos AS “Liepājas autobusu parks”. Izmaiņas ATD saskaņojusi ar Zemgales plānošanas reģionu.

Izmaiņas veiktas, pamatojoties uz Sabiedriskā transporta padomes doto uzdevumu ATD sadarbībā ar plānošanas reģioniem veikt nerentablo maršrutu, reisu detalizētu lietderības novērtējumu. Tika izvērtēti reisi, kuru rentabilitātes rādītāji (ieņēmumu segums pār izmaksām) ir 10% vai zemāks (atbilstoši 2022. gada rādītājiem), kā arī tas, vai maršruta reisi ir vienīgie savienojumā ar apdzīvotu vietu, vai konkrētais reiss ir tehniskais reiss pieprasītākam / citam reisam u.c.

Komentāri (0-1/1)

  • Ivars
    29.09.2023 06:54
    Kāpēc nav izmaiņu 2. autobusa kustība , bērniem pie 2 vidusskolas stundu jāgaida autobuss, laikam 2.vudusskolas administrācijai tas neinteresē un netika veiks pieprasījums par izmaiņām .

Atstājiet komentāru