2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Aknīstē dzēsts ugunsgrēks dzīvojamā mājā

Aknīstē dzēsts ugunsgrēks dzīvojamā mājā

Aizvadītajās diennaktīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 12 izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu un piecus uz glābšanas darbiem, bet vēl divi bija maldinājumi, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste. 

Svētdien plkst. 7.29 VUGD saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Aknīstes pagastu, kur dega 1,5 stāvu dzīvojamās mājas ārsiena 20 m2 platībā. Plkst. 9.30 ugunsgrēks likvidēts.

Naktī uz sestdienu, plkst. 01.53, Slimnīcas ielā Bauskā trīsstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens 0,5 m2 platībā. Dzīvoklī atrasts un no tā evakuēts cilvēks.

Sestdienas rītā tika saņemts izsaukums uz Aizkraukles novada Skrīveru pagastu, kur dega traktors 1 m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. 

Plkst. 15.07 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bauskas novada Īslīces pagastu, kur dega vienstāva dārza māja 12 m2 platībā, sadzīves mantas un malka 18 m2 platībā. Plkst. 16.36 ugunsgrēks likvidēts. 

Vakar plkst. 19.40 VUGD saņēma izsaukumu uz Bērzes ielu Dobelē, kur dega šķūnis 20 m2 platībā. Plkst. 20.34 ugunsgrēks likvidēts. 

Piektdien ugunsdzēsēji glābēji devās uz Tukuma novada Irlavas pagastu, kur uz ceļa braucamās daļas bija uzkrituši trīs koki. Tie tika sazāģēti un ceļa braucamā daļa atbrīvota. Līdzīgs izsaukums tika saņemts arī uz Ozolu ielu Iecavā. 

Aizvadītajās diennaktīs  VUGD kopumā saņēma 134 izsaukumus – 44 uz ugunsgrēku dzēšanu, 58 uz glābšanas darbiem, bet 32 izsaukumi bija maldinājums.

Atstājiet komentāru