2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpilī turpinās kūlas dedzināšana

Jēkabpilī turpinās kūlas dedzināšana

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 16 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā četrus uz kūlas ugunsgrēkiem, astoņus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums.

Pirmdien ugunsdzēsēji glābēji saukti uz Ķieģeļu ielu Jēkabpilī, kur piecstāvu dzīvojamā mājā uz balkona dega sadzīves mantas 0,5 m2 platībā. Savukārt vakarā Nameja ielā Jēkabpilī dega kūla 700 m2 un Slimnīcas ielā Jēkabpilī – 1 hektāra platībā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Par kūlas dedzināšanu paredzēts sods. Lai gan daudzi kūlas dedzinātāji domā, ka viņi uguns liesmas spēs kontrolēt, diemžēl ikgadējā skarbā statistika liecina par pretējo – nodedzinātās ēkas un automašīnas, cietušie cilvēki un izdegušie vairāki desmiti hektāru teritorijas liecina par to, ka uguni un ugunsgrēku nav iespējams kontrolēt! Tā ir bīstama un nesaudzē neko, ko savā ceļā sastop.

Neilgi pirms divpadsmitiem dienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Elejas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā kravas mikroautobuss atradās grāvī. Ugunsdzēsēji glābēji no transportlīdzekļa izcēla cilvēku un nogādāja viņu līdz NMPD mediķiem. 

Plkst. 15.41 saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Platones pagastu, kur pilnā platībā ar atklātu liesmu dega kūts ēka 525 m2 platībā. Karstuma un liesmu iedarbībā aizdegās arī kūtij apkārt esošā kūla, kas dega 250 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no liesmām nosargāja netālu esošo saimniecības ēku. Dzēšanas darbi noslēdzās sešos vakarā. 

Pēcpusdienā Rīgas ielā Jelgavā dega kūla 20 m2 platībā. Jelgavas novada Līvbērzes pagastā dega kūla 4750 m2 platībā. 

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros Dobeles novada Bēnes pagastā trīsstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā un Cukura ielā Jelgavā dega garāža 3 m2 platībā. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 82 izsaukumus – 48 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā 26 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru