2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Ēnu diena Jēkabpilī Valsts policijas darbiniekus ēnoja pieci skolēni

Ēnu diena Jēkabpilī Valsts policijas darbiniekus ēnoja pieci skolēni

4. aprīlī, Valsts policijā norisinājās ikgadējā “Ēnu diena”, kurā kopumā piedalījās vairāk nekā 300 jauniešu no visas Latvijas. Kļūstot par Valsts policijas amatpersonu un Valsts policijas koledžas kadetu “ēnām”, skolēniem bija iespēja tuvāk iepazīties ar dienesta pienākumiem, darba specifiku un prasībām, kas jāievēro, lai pēc vidusskolas absolvēšanas varētu iestāties Valsts policijas koledžā un kļūtu par policistu, portālu Radio1.lv informēja VP sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Strautniece.

Jēkabpilī ēnot Valsts policijas darbiniekus bija ieradušies 5 jaunieši. Visi ēnotāji bija ļoti atsaucīgi, ieinteresēti un komunikabli. Jaunieši izrādīja lielu interesi par policista profesiju. Dienas laikā jaunieši iepazinās ar Reaģēšanas nodaļas darbu un specifiku, kā arī Prevencijas grupas inspektoru, ekspertu un Atļauju sistēmas grupas darbu. 

Arī šajā gadā Valsts policijas amatpersonas tika ēnotas vairākās Latvijas pilsētās, kur jaunieši izrādīja interesi par dažādām Valsts policijas vakancēm, kurās spēja ieraudzīt sevi. Ieskatoties gan reaģēšanas nodaļas inspektora ikdienā, gan iepazīstoties ar izmeklēšanas nodaļas inspektora galvenajiem pienākumiem, skolēniem bija iespēja iegūt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem, un spert soli tuvāk savas karjeras izvēlei.

Atstājiet komentāru