2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Sēlpilī jau devīto gadu norisinās traktoru parāde (FOTO)

Jau devīto gadu maija svētku brīvdienās Sēlpilī notiek traktoru parade, kas no vienkārša izbrauciena kļuvusi par svētkiem ciemā. Šogad parade piedalījās 20 traktori, kas šodien, 5.maijā pusdienlaikā devās maršrutā - Dāburi, Ķipukalns, Dimanti, Teika, Pūķupīte, Bitānkalns, Baltais krogs, Gretes, Sēlija, Zvejnieklīcis, Dāburi.

Pirms starta notika parades svinīga atklāšana. Savukārt noslēgumā kopīga svētku svinēšana – atrakcijas bērniem, sporta aktivitātes – traktora vilkšana, veiklības stafete, kā arī brīvā dabā uz ugunskura kopīgi gatavots mielasts.

Jau ziņots, ka pirms vairākiem gadiem bijusi ideja, ka jārīko kāds alternatīvs pasākums 9.maijam jeb tā dēvētajiem uzvaras svētkiem. Pirmajā gadā kopā sanākuši pieci vīri un ar traktoriem aizbraukuši līdz centram, veikalā iepirkušies un braukuši uz mājām. Tad radusies doma, ka jārīko plašāks brauciens un jāizvēlas šīs parādes diena. Izvēlēts 1.maijs, kas ir brīvdiena un Darba svētki, vēlāk parades diena pārcelta uz citām maija svētku dienām. Ar katru gadu dalībnieku skaits traktora parādē auga, līdz pēdējos gados piedalās jau pāris desmiti spēkratu, arī skatītāju parādei kļuvis vairāk. Tāpat arī ar parādi vien pasākums vairs nenoslēdzas, tiek rīkotas arī citas aktivitātes.

Arī turpmāk paredzēts rīkot šādas traktoru parādes. Tās dalībnieki atzīst, ka vienmēr ir bijis patīkami sveicināt iedzīvotājus, kuri nākuši sagaidīt parādes dalībniekus dažādos maršruta punktos. 

Foto: Iveta Skolniece

Atstājiet komentāru