2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

Salas pagastā divas dienas pēc kārtas dzēsti kūlas ugunsgrēki

Salas pagastā divas dienas pēc kārtas dzēsti kūlas ugunsgrēki

Aizvadītajās četrās diennaktīs, laika posmā no 3. maija plkst. 6.30 līdz 7. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 26 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem un vēl četri izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Piektdien Jēkabpils novada Salas pagastā dega kūla 3000 m2 platībā. Sestdien vakarā Jēkabpils novada Salas pagastā dega kūla 1000 m2 platībā. 

Piektdien plkst. 10.29 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu Brīvības ielā Aucē, kur dega vieglā automašīna 5 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots NMPD mediķu apskatei. Plkst. 11.43 darbs notikuma vietā noslēdzās. 

Plkst. 15.48 VUGD saņēma izsaukumu Dobeles novada Augstkalnes pagastā, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva starpstāvu pārsegums un jumta konstrukcijas 350 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Plkst. 21.25 darbs notikuma vietā noslēdzās un ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī brīvprātīgie ugunsdzēsēji no Tērvetes un Bukaišiem. 

Naktī uz svētdienu, neilgi pēc pulksten vieniem, ugunsdzēsēji glābēji devās uz Noliktavas ielu Dobelē, kur no kravas automašīnas notika neliela degvielas noplūde. Ugunsdzēsēji glābēji no absorbenta izveidoja apvaļņojumu un ierobežoja noplūdi. 

Svētdien no rīta Aizkraukles novada Neretā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu. 

Pēcpusdienā Dobeles novada Īles pagastā dega vieglā automašīna pilnā 6 m2 platībā, bet vakarā Maurēnu ielā Aizkrauklē blakus piecstāvu dzīvojamai mājai dega bērnu rati 1 m2 platībā. 

Svētdien plkst. 17.30 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Aizkraukles novada Bebru pagastu, kur dega kūts ar piebūvi 60 m2 un malkas šķūnis 80 m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties, kūts jumts bija jau iebrucis, savukārt tālāku liesmu izplatību degošajā malkas šķūnī ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās apturēt. Mēģinot veikt dzēšanas darbus pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Plkst. 20.03 darbs notikuma vietā pabeigts.

Pirmdien plkst. 15.30 saņemta informācija, ka Jelgavas novada Elejā deg neapsaimniekota ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva neapsaimniekota koka dzīvojamā ēka jau deg ar atklātu liesmu pilnā 64 m2 platībā un tai ir iebrucis jumts. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 17.53. 

Aizvadītajās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 179 izsaukumus – 73 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 14 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un četrus uz mežu ugunsgrēku dzēšanu, 75 uz glābšanas darbiem, bet 31 izsaukums bija maldinājums.

Atstājiet komentāru