2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

VUGD Jēkabpils daļa saņēmusi divas jaunas ugunsdzēsības autocisternas (FOTO)

8.maijā Valsts  Zemgales reģiona brigādes Jēkabpils daļa saņēma divas jaunas ugunsdzēsības autocisternas, kas ir vienas no modernākajām un labākajām Eiropā. 

Abas “Scania” markas automašīnas ir iegādātas par valsts piešķirtā budžeta līdzekļiem ar mērķi uzlabot dienesta autoparku. Transports ir domāts gan ugunsdzēšanai, gan glābšanas darbiem. Glābēji varēs strādāt daudz komfortablāk. Kabīnēs ir daudz vairāk vietas, un glābēji pat varēs tur apvilkt  spectērpus. Cisternām līdzi nāk moderns aprīkojums, kas darbojas ar elektrību. Vieta akumulatoru lādēšanai ir turpat, automašīnā. Šis aprīkojums atvieglos darbu situācijās, kad ir piedūmojums, tas ir daudz vieglāks, un tas būs komfortabli  ugunsdzēsējiem. Bū¬tiski, ka šīs cisternas salīdzinoši ar vecā parauga transportu ir daudz ietilpīgākas. Vienā cisternā var iepildīt septiņas tonnas, bet vecajās bija tikai trīs tonnas. Tāpēc jauns aprīkojums ne tikai atvieglos darba apstākļus, bet arī uzlabos tā efektivitāti.

Jēkabpils nav vienīgā vieta, kur tiek piegādātas modernās autocisternas. Tādas nupat saņēmusi arī Dobeles daļa un Iecavas postenis, savukārt dažādām dienesta struktūrvienībām visā Latvijā šogad tiks piegādātas kopumā 58 autocisternas. Jēkabpilī saņemtās mašīnas aizstās divas vecās. Plānots, ka viena vecā automašīna tiks pārvirzīta uz Viesītes posteni, bet otra pēc remonta tiks piešķirta tai struktūrvienībai, kurai tajā brīdī būs nepieciešamība.  Jaunas autocisternas ir plānots iegādāties arī nākamgad. Ir noslēgti piegādes līgumi par pilnībā aprīkotām 64 “Scania” automašīnām, kuru piegāde notiks 2025. gadā.

FOTO: VUGD/Facebook

Atstājiet komentāru