2024.gada 27. jūlijs

Dita, Marta

Jēkabpilī Pils rajonā dzēsts ugunsgrēks neapdzīvotas mājas bēniņos

Jēkabpilī Pils rajonā dzēsts ugunsgrēks neapdzīvotas mājas bēniņos

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma septiņus izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu un trīs uz glābšanas darbiem, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.
 

Pirmdien neilgi pēc sešiem vakarā Pils rajonā Jēkabpilī divstāvu neapsaimniekotas ēkas bēniņos dega atkritumi un starpstāvu pārsegums 4 m2  platībā.

Savukārt, Bauskas novada Brunavas pagastā trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,02 m2 platībā. Iekļūstot dzīvoklī, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka cilvēki tajā neatradās. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 14 cilvēki.

Plkst. 18.33 VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavas novada Valgundes pagastā uz autoceļa ir noticis ceļu satiksmes negadījums - autobusa un vieglās automašīnas sadursme. Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā vieglā automašīna atradās grāvī. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, no automašīnas atbrīvoja bojāgājušu cilvēku. Notikuma vietā, izmantojot absorbentu, tika savākti tehniskie šķidrumi un sakārtota ceļa braucamā daļa.

Pusdeviņos vakarā Dobeles novada Zebrenes pagastā dega vairāku demontētu ēku koka konstrukcijas kopumā 70 m2 platībā. 

Pusdivpadsmitos vakarā Dobeles novada Zebrenes pagastā dega saimniecības ēka 20 m2 platībā.  

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 52 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divus uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru